Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 11 Μαρτίου 2015

0ef9e6deceda2ffbb148e161d8771e5c_L

Ο τέως Υπ.Οικ. του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δικάζεται ως γνωστόν στο Ειδικό Δικαστήριο, δηλαδή στο κτίριο του Αρείου Πάγου, δηλαδή επί της Λεοφώρου Αλεξάνδρας. Την ίδια ώρα δικάζεται στο Εφετείο Αθηνών ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτης Ευφραίμ. 

Που βρίσκεται το Εφετείο, μα στη Λουκάρεως φυσικά. Δηλαδή πλάτη, πλάτη με τον Άρειο Πάγο. Αστειεύομαι; Καθόλου. Αυτό που δεν τόλμησαν κάποιοι, το κανόνισε η μοίρα. Δεν είναι βέβαια κατηγορούμενος ο εκ Κοζάνης πολιτικός για το Βατοπέδι αλλά ας μην ξεχνάμε ότι:

Εκ Κοζάνης είναι ορμώμενος ο επιχειρηματίας που, κατ” ομολογίαν του κάποτε Υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μπαινόβγαινε στο Γραφείο του! Και όχι μόνο αυτό, αλλά γνωρίζονταν κιόλας!

Δεν ρώτησε, ποτέ ο Γιώργος τον Πάπιστα για το Βατοπέδι γιατί δεν ήταν δουλειά του! Και ως ΥΠΟΙΚ και διαχειριστής της κρατικής περιουσίας,  που ήταν δουλειά του να μάθει, πάλι δεν ρώτησε; Μάλλον για χαζούς ψάχνει να τον πιστέψουν. Δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου, γνωρίζει έναν επιχειρηματία, συναντάται μαζί του στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο επιχειρηματίας αυτός είναι αναμεμειγμένος σε ανταλλαγές οικοπέδων της Μονής Βατοπεδίου, αλλά δεν τον ρωτάει!

Πείθει άραγε κανέναν από εσάς, ο Παπακωνσταντίνου ότι δεν ήξερε ή δεν ξέρει, για την υπόθεση Βατοπεδίου;

 «Για να υπάρξει χρηματοδότηση, πρέπει να υπάρξει επαφή τεχνικών κλιμακίων. Έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι λειτουργεί η νομισματική ένωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει χρηματοδότηση χωρίς επαφή τεχνικών κλιμακίων, για τον απλό λόγο ότι για να πάρεις τα λεφτά πρέπει ο άλλος να δει λογαριασμούς από κοντά καταρχήν. Με το ξεκίνημα του ελέγχου από τα τεχνικά κλιμάκια, πιθανότατα θα αρχίσει μια εκτόνωση της πίεσης για να έχουμε κάποια φυσιολογικότητα στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας διότι ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται σε δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή λόγω της πίεσης. Ο έλεγχος αυτός είναι διαφορετικός από εκείνον τον οποίο υφίστατο η προηγούμενη κυβένηση, διότι δεν θα έχουμε  αποικιοκρατική συμπεριφορά, αλλά σε άλλο μήκος κύματος συνεργασία για να δούμε πως θα ξεμπλοκάρει η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε χθες το πρωΐ στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Εντάξει τώρα ανακουφίστηκα. Διότι για μια αξιοπρέπεια ζούμε. Εντάξει και καμιά επαφή που και που, δεν πειράζει.


 Για την ίδρυση και λειτουργία εμπορικού λιμένα στην Πιερία απαιτούνται περιληπτικά οι εξής διοικητικές διαδικασίες και αποφάσεις, τουλάχιστον:

Η σύνταξη Τοπογραφικού Διαγράμματος.

Η εκπόνηση τεχνικής έκθεσης-προμελέτης από Λιμενολόγο Μηχανικό.

Η εκπόνηση ΜΠΕ (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).

Η σύνταξη πλήρους μελέτης κατασκευής του έργου και των απαραίτητων τευχών δημοπράτησης.

Η πρόβλεψη στις μελέτες για οπτική και ηχητική απομόνωση του χώρου πρόσβασης προς το Λιμάνι με πυκνή δενδροφύτευση και ηχοπετάσματα κατά μήκος του δρόμου πρόσβασης καθώς και στα εξωτερικά όρια της Χερσαίας Ζώνης.

Τα γράφω αυτά έτσι για να ξεχνιόμαστε και επειδή είδα στον ύπνο μου ότι θα γίνει ένα μεγάλο έργο στο Νομό και σκέφτηκα μήπως είναι αυτό.


 Να ζήσεις Ηλία και χρόνια πολλά, μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά, παντού να σκορπίζεις της νιότης το φώς και όλοι να λένε να ένας σοφός. Αφιερωμένο στο νεότευκτο εγγόνι του φίλου και συνεργάτη Ηλία Χρυσικού. Να ζήσει το μωρό και όλη του οικογένεια χίλια καλά χρόνια.


 Το X.K. Ελατοχωρίου είναι πάντα έτοιμο να φιλοξενήσει και να προσφέρει τις πίστες του στους χιλιάδες λάτρεις του χιονιού. Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό είναι πάντοτε άνετη και ασφαλής. Η μαγευτική χειμωνιάτικη φύση των Πιερίων προσκαλεί και προκαλεί με την ομορφιά της τον κάθε επισκέπτη. Προλαβαίνουν ακόμη οι επαΐοντες να κάνουν μερικές κατεβασιές και να έχουν την μοναδική εμπειρία να κάνουν σκι μαζί με τις Πιερίδες Μούσες απέναντι από τους θεούς του Ολύμπου.


 Κύρια Πρόεδρε της Βουλής, το αυτοκίνητο που απαρνήθηκε ο βουλευτής μας, δεν το δίνετε σε μένα που ΄χω ένα πρόβλημα με τη μπιέλα του παλιού μου αμαξιού;