Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 10 Μαρτίου 2015

9816dac52420d7b67562baed42e72a43_XL

Ή εγώ είμαι μάγος ή ο εκλεκτός μας εκ Κορινού φίλος, Αντώνης Μάντζιος, πρώην δημοτικός σύμβουλος είναι πλέον πολύ προβλέψιμος. Κι εξηγούμαι. Ήμουν απολύτως σίγουρος ότι με την πρώτη βροχή θα μας ξαναστείλει φωτογραφίες από την πλημυρισμένη Ολυμπιάδα, από τα «Παπάκια» δηλαδή, και δεν είχα άδικο. Άγγλος στο ραντεβού του ο ευαίσθητος για το περιβάλλον συμπολίτης μου, συνόδεψε τις φωτολήψεις του και με κείμενο στο οποίο αναφέρει «Λιμνοθάλασσα Κορινού Πιερίας. Αν και ο Οικισμός ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κορινού Πιερίας αποτελεί την βασική αναπτυξιακή πρόταση του Επιμελητηρίου Πιερίας, επιμένει ο χώρος με τις πρώτες βροχές να γίνεται μια απέραντη λιμνοθάλασσα. [..] Προς το παρόν αντιδρούν 13 Πανελλήνιες Περιβαλλοντικές οργανώσεις, ο Φορέας διαχείρισης και οι Φίλοι Περιβάλλοντος Πιερίας.»

Γιατί βέβαια ο αποστέλλων τις φωτογραφίες είναι πιο ευαίσθητος περιβαλλοντικά από εμένα ή από όσους διοικούν την Ολυμπιάδα δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Ούτε έχω καταλάβει, ο φορέας διαχείρισης ποιου πράγματος αντιδρά αλλά μπορώ να φανταστώ πέντε, έξη φορείς.

Κι επειδή είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως το συγκεκριμένο σχέδιο συνιστά «Eldorado», για την Πιερία, έχω μια πρόταση που ελπίζω να υιοθετήσουν άπαντες και είναι και στο κλίμα της εποχής. Για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τις εμπλοκές, τις καταγγελίες, τις δικαστικές προσφυγές και όλα τα σκαλώματα, προτείνω στην Δημοτική αρχή να οργανώσει ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα «Θέλετε ή δεν θέλετε την Ολυμπιάδα». Το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό για όλους είτε αγαπούν είτε μισούν τα τσόνια, τα πλιά και τα σκλια. Τελεία.

«Η συζήτηση για το Έκτακτο Συνέδριο άρχισε και δεν θα σταματήσει παρά μόνο τη μέρα που θα συγκληθεί το Συνέδριο. Πρέπει να γίνει τώρα…. και θα γίνει. Για να συζητηθεί ο πολιτικός επαναπροσδιορισμός της ΝΔ. Όλα τα άλλα έπονται. Η διεξαγωγή Συνεδρίου δεν είναι δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δώρο στη Νέα Δημοκρατία. Είναι δώρο στη λειτουργία της δημοκρατίας. Οι νιόφερτοι της παράταξης πρέπει να είναι προσεκτικοί με την απολυτότητα των λόγων τους. Κάνουν κακό στην παράταξη και αυτοαπομονώνονται», δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ρίχνοντας εκ νέου καρφιά κατά της ηγεσίας της ΝΔ. Υπενθυμίζω ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή. Εκφράζει άραγε τον πρώην πρωθυπουργό ή είναι προσωπικές του οι απόψεις που δημοσιοποιεί θα φανεί σύντομα.


 

 

 

Αθάνατο διαδίκτυο!


 

Πολλά άκουσα το τελευταίο διάστημα για τον νόμο Βορίδη και για την προσπάθεια κατάργησής του. Κατ΄ αρχήν για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε: Ο νόμος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 82 τεύχος Α στις 10 Απριλίου 2012, και έχει ως εξής:

Από το άρθρο 143:

2. Μετά το τέλος της παρ. 12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 (Α ́ 57) προστίθεται παράγραφος 12Α, ως εξής:

«12Α. Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σε αυτό σταθμών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και η παρεμπόδιση ή διακοπή (μερική ή ολική) της λειτουργίας των σταθμών διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτοί που παραβαίνουν με πρόθεση τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα.»

Η εκτίμηση είναι ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταργηθεί. Το θέμα είναι αν οι βουλευτές μας θα το τολμήσουν.


 Η σχιζοφρένεια είναι σύνθετη λέξη από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «σχίζειν» (διαχωρισμός) και «φρένα» (λογική, μυαλό) αποτελεί νευροψυχιατρική νόσο που ανήκει στην ομάδα των ψυχώσεων που παρατηρείται κυρίως σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες. Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της αντίληψης της πραγματικότητας. Αυτό πρέπει είναι το πρόβλημα του σημερινού οικονομικού επιτελείου. Αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά του. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η σχιζοειδής οικονομική πολιτική ξεκίνησε από παλιά και στο τέλος μας έκαψε όλους.