Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 9 Μαρτίου 2015

2b6e9f26a22648098f5973b862a0baa3_XL

Το τρολάρισμα δεν έχει τέλος. Spot the undercover tax inspector at this beach bar in Greece. Σε απλά Ελληνικά «Βρείτε τον μυστικό φορο ελεγκτή σ΄ αυτό το παραλιακό μπαρ στην Ελλάδα». Η λύση στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, ήταν τόσο προφανής που δεν την βλέπαμε όλοι εμείς οι γκαβοί. Ευτυχώς ήρθε ο Γιάνης και την βρήκε. Αυτό που δεν θυμάμαι, είναι αν ο Βίτσας είναι ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ ή έφυγε, γιατί νομίζω ότι τώρα τους χρειάζεται.

«Οι μούτσοι που φιλούσαμε γίναν καπεταναίοι». Έκφραση που χρησιμοποιείται για ανθρώπους που στο παρελθόν ήταν πάντα υπό και ξαφνικά, εξαιτίας κάποιων αξιωμάτων ή χρημάτων που απέκτησαν κατά τύχη, βγάζουν όλο τους το κόμπλεξ και το παίζουν κάποιοι. 

Συνήθως η κατα τύχη πρόσοδος είναι από μισθωτές υπηρεσίες.

Και για να λέμε τα πράματα όπως είναι, μισθοφόρος είναι ένας όποιος νοικιάζει τις υπηρεσίες του σ” αυτόν που δίνει τα περισσότερα χρήματα. Αναπόφευκτα, ο τρόπος ζωής αυτού του είδους περιλαμβάνει πολλή βία και σωματική καταπόνηση. Πολλοί μισθοφόροι είναι οργανωμένοι και πειθαρχημένοι ενώ αντίθετα κάποιοι άλλοι δεν είναι τίποτα άλλο από ανεμομαζώματα σε αναζήτηση λαφύρων. Οι Δευτερότοκοι και οι Θυελλοκόρακες βρίσκονται κάπου στη μέση. 

Οι περισσότεροι τείνουν να είναι έμπειροι επαγγελματίες, καθώς πρόκειται για ένα επάγγελμα που κάποιος επιλέγει αφού πήρε μέρος σε μερικές αποστολές και κατάλαβε ότι είναι καλός στο να μισθώνεται. 

Κατά τα άλλα ευθυμήστε, εύθυμοι αναγνώστες μου.


 

Την ίδια στιγμή «Η Δικαιοσύνη, λόγω υποστελέχωσης, εμφανίζει καθυστερήσεις. Αυτό είναι που μπορεί να οδηγήσει στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και στην αποφυλάκιση βουλευτών της, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Το θέμα είναι κύριε υπεύθυνε υπουργέ να γίνει μία δίκαιη δίκη και ας ευχηθούμε όλοι το αποτέλεσμα να κρίνει την ουσία, αν υπάρχει και όχι τον τύπο. Διαφορετικά κλάφτα Χαράλαμπε.


Με απόφαση δικαστηρίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το χαστούκι που είχε δώσει στη Λιάνα Κανέλλη. Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή της ΧΑ που κατηγορούνταν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών στη βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όπως είπε στην πρότασή του θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη αλλά χρειαζόταν έγκληση εντός τριμήνου. 

Χθες είδαμε το τελευταίο επεισόδιο της φάρσας με τον τίτλο «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απαλλαγής». Κι αυτό γιατί ο δικαστικός λειτουργός που συνέταξε το εν λόγω κατηγορητήριο, ήξερε πολύ καλά να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, αλλά δεν το έκανε. Ως εκ τούτου το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.


 Υπέρ των διοδίων η συγκυβέρνηση. Θυμάστε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν πληρώνω στα διόδια»; Ε ως εδώ ήταν, δηλαδή μέχρι να γίνει κυβέρνηση, γιατί τώρα άλλαξε χαβά. Ετσι «στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια». Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αναφορικά με τη συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Γ. Σταθάκης με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας. [..] ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. 

Δεν μπορεί, μάλλον δεν κατάλαβαν καλά οι σύντροφοι του ΚΚΕ. Δεν μπορεί, δεν το πιστεύω…