Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ξενάγηση στο Ρωμαϊκό Θέατρο

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των «Ολύμπιων Εν Δίω» ενημέρωσε για το θεσμό τον Κ. Κουκοδήμο

2

Για χώρο «υψηλής αισθητικής» κάνει λόγο η Οργανωτική Επιτροπή, εκφράζοντας την ελπίδα, το θέατρο της ρωμαϊκής εποχής, να φιλοξενήσει κάποια στιγμή εκδηλώσεις των «Ολύμπιων Εν Δίω» Στο πλαίσιο των επαφών που γίνονται για τη φετινή διοργάνωση για τα «Ολύμπια Εν Δίω» ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αθ. Μπίντας συναντήθηκε με το Βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

1Οι κύριοι Κουκοδήμος και Μπίντας, επισκέφθηκαν το χώρο του θεάτρου της ρωμαϊκής εποχής που πρόκειται να αναστυλωθεί για τις ανάγκες των εκδηλώσεων οι οποίες διεξάγονται κάθε Σεπτέμβρη με τη συμμετοχή θεατρικών, μουσικών και αθλητικών (πλέον) ομάδων, από όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Βουλευτή Πιερίας για την πορεία των διαδικασιών τόσο για την υλοποίηση του θεσμού, όσο και για τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας για την εκπόνηση μελέτης εφαρμογής αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου.

Στόχος των στελεχών των «Εν Δίω Ολυμπίων» είναι οι εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται κάποια στιγμή σε έναν χώρο μοναδικής αισθητικής, όπως είναι το θέατρο της ρωμαϊκής εποχής του Δίου για να παραδοθεί στη νεανική κοινότητα.

Ο κ. Κουκοδήμος υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής, κάτι που και στο παρελθόν έπραξε γενναιόδωρα.

«Οι συνθήκες υλοποίησης της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού για τη φετινή χρονιά διαγράφονται ευνοϊκές. Ο θεσμός αποτελεί διοργάνωση-πρεσβευτή της σημαντικότητας της Ολυμπικής Πιερίας, ενώ συντελεί τα μέγιστα για την προβολή του τόπου μας και την τουριστική ανάπτυξη», σχολίασε ο κ. Μπίντας, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο επαφών του με τους βουλευτές Πιερίας.