Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 02 Μαρτίου 2015

bb1ade91767ecf8cf22ff735ba4a6e8e_XL

Ζήτησα από φίλους, των οποίων την άποψη εκτιμώ, να με ενημερώσουν για τα γεγονότα στην γενική συνέλευση του συλλόγου που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο ΔΙΜΜΑ (Αλεξάνδρειο και καλά Ίδρυμα). Κι αφού τους άκουσα με μεγάλη προσοχή, αυτό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η λέξη «Ξεφτίλα», ενώ παράλληλα μια τάση αναγούλας κυρίεψε το πάνω κορμί μου. Αργότερα προέκυψε πως η αναγούλα οφείλονταν σε γαστερντερίτιδα που με προσέβαλε προς στιγμή, αλλά η «Ξεφτίλα» παρέμεινε και είχε να κάνει με την κατάντια του ΔΙΜΜΑ.

Μια ευγενής ιδέα στη σύλληψή της, αφέθηκε στα χέρια αδαών περί την πολιτική ανθρώπων, με άγνωστα κίνητρα, με άγνωστο γνωστικό επίπεδο, με άγνωστη εν γένει παιδεία, με άγνωστη επαγγελματική διαδρομή.

Σε ανθρώπους που έχουν ανάγει το φολκλόρ σε επιστήμη, το καραγκιοζιλίκι σε καθημερινή πρακτική, που έχουν κάνει τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις, ψωμοτύρι.

Είναι ανάγκη η Ελληνική Πολιτεία και ιδιαίτερα οι νέοι βουλευτές, να δουν το θέμα του «Αλεξανδρείου» σοβαρά, να μην κωφεύσουν και να μην εθελοτυφλωθούν έτσι ώστε να ξαναγυρίσει ο σύλλογος στον αρχικό του σκοπό.

Άλλως να ανακληθεί πάραυτα η παραχώρηση της έκτασης από το τότε Υπουργείο Γεωργίας και να αποδοθεί αυτό στο Δήμο Δίου Ολύμπου, μπας και αξιοποιηθεί προσηκόντως. Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε ότι το Ελληνικό Δημόσιο ξόδεψε ένα κάρο εκατομμύρια δραχμές κάποτε, για να στηθεί αυτός ο σύλλογος και αυτές οι εγκαταστάσεις κι οποιαδήποτε ολιγωρία δημοσίων προσώπων που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα εκεί και δεν πράττουν τίποτα συνιστούν απιστία κατά τη γνώμη μου.

Αυτό όμως που είναι απολύτως αδιανόητο, είναι να εγκαταλείψει το Ελληνικό Κράτος, το «Αλεξάνδρειο» στα νύχια κάθε γερακιού, κάθε περιστεριού, κάθε μπούφου ή όποιου άλλου πτηνού, που πετάει στο ξηροκάμπι.   


 

Στην Γαλλία είχαμε την δολοφονία των συντακτών του CharlieHebdo, στη Δανία την τυφλή επίθεση σε εκδήλωση βιβλιοπωλείου. Στην Ελλάδα άγνωστοι εκτέλεσαν έναν άτυχο αρχιφύλακα με 43 σφαίρες. Το γεγονός ότι οι πρώτες τρεις έφταναν, δεν έχει σημασία. Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, σκεφτόμουν ότι εδώ και καιρό, παρακολουθούμε μια γρήγορη έκπτωση της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Πιστεύω ακράδαντα, πως η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με τον Τζιχαντισμό και όλα όσα βλέπουμε τελευταία δια τηλεοράσεως. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν 100%.Η θεραπεία είναι μάλλον απλή. Ως εδώ λοιπόν. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, να γινόμαστε κοινωνοί όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων. Άλλο είδηση και άλλο φρίκη.

 


 

 

Από Πέμπτη σε Πέμπτη  πάει η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Κατά βάση αυτό δεν είναι κακό. Δίνει μάλιστα στην τρέχουσα ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρίξει ακόμη μία ακροδεξιά κορώνα μπας και συσπειρώσει κανένα πρώην ψηφοφόρο της. Το αστείο βέβαια είναι ότι αυτοί οι πεφωτισμένοι νόες πιστεύουν στην αριστερή παρένθεση. Εδώ ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής κατάλαβε ότι δεν είναι έτσι, αλλά αυτοί που. Όμως όπως λέει και ο σοφός λαός «Του πεπρωμένου φυγείν αδύνατον».


 

 

Το emailΧαρδούβελη ήρθε γραμμένο και ραμμένο από την Εσπερία. Το emailΒαρουφάκη γράφηκε εδώ και εστάλη στις Βρυξέλλες. Δεν μπορεί να είναι τα ίδια.

 


 

Σε ότι αφορά την ΓΣ του ΔΙΜΜΑ αυτή καθ΄ αυτή, παρεβρέθησαν εκεί μετά βίας 15 εκ των 200 και πλέον μελών, περισσότεροι εξ αυτών της τρίτης ηλικίας, κάμποσοι από τα μέλη διεγράφησαν, τινί τρόπω δεν γνωρίζω, ένα μέλος εθίγη και παραιτήθηκε για κάποιο λόγο, ένα άλλο μέλος εξύμνησε την τρέχουσα διοίκηση και ένα τρίτο τα «έχωσε γερά» στους κρατούντες και απεχώρησε. Κι όλα αυτά υπό το «γερακίσιο» ους της προέδρου της ανωτάτης αρχής, που συμμετείχε μέσω skype. Τα όσα «θλιβερά» ειπώθηκαν από τους διοικούντες δεν νομίζω ότι είναι άξια λόγου.


 

Όλα τα ΄χε η καψερή η μαριωρή, η ΕΡΤ της έλειπε. Κι είναι κι αλμυρότερη από την προηγούμενη κι εμένα το αλάτι με πειράζει, να πάρει.

 


Να εκφέρει σωστά το επίθετό του, ζήτησε από τον πρόδεδρο του ΕΒΕΠ,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Τζαμακλής, με το που έλαβε το λόγο στη σύσκεψη του ΕΒΕΠ, το Σάββατο το απόγεμα. Αν κατάλαβα καλά το επώνυμο του βουλευτή μάλλον είχε ταλαιπωρηθεί αρκούντως κατά την εισήγηση του προέδρου.