Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Συμφωνία σε όλα

Για το παραεμπόριο εξέφρασε την ύπαρξη πολιτικής βούλησης να «χτυπηθεί» στην πηγή του, δηλαδή στις πύλες εισόδου των εμπορευμάτων, ενώ για το φυσικό αέριο τόνισε ότι υπάρχει η δέσμευση του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, για σύνδεση των περιοχών από τις οποίες περνάει το δίκτυο.

Την ικανοποίησή του, που παραδόθηκαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρωμένες οι προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου για την ανάπτυξη της Πιερίας, εξέφρασε αρχικά κατά την τοποθέτησή του ο Χάρης Τζαμακλής, επισημαίνοντας πως και για τον ίδιο η συνάντηση αποτέλεσε ένα «σεμινάριο»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις προτάσεις «αυτονόητες», υπογραμμίζοντας πως η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να νομοθετήσει τα αυτονόητα, όπως πχ το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. «Όλα αυτά είναι στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΕΒΕ, τείνουν στην επανεκίνηση της οικονομίας», είπε ο κ. Τζαμακλής, χαρακτηρίζοντας το υπόμνημα ως «εγχειρίδιο ανάπτυξης της Πιερίας».

Συνεχίζοντας, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, υποστηρίζοντας πως αν δεν είχε πετύχει η διαπραγμάτευση, σήμερα 28 Φλεβάρη θα μιλούσαμε υπό άλλες συνθήκες.» Ο κ. Τζαμακλής, εκτίμησε ότι υπήρχε σχέδιο αριστερής παρένθεσης, «το οποίο ήλπιζαν κάποιοι οτι θα το υλοποιούσαν σήμερα. Ευτυχώς το σχέδιο δεν ευδοκίμησε. Αυτή η ανάσα του 4μηνου, θα μας δώσει την ευκαιρία της επανεκκίνησης.»

Ολοκληρώνοντας, τάχθηκε υπέρ ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου και φορολογικής δικαιοσύνης, ώστε εμπεδωθεί το κλίμα ασφάλειας. Κάτι που όπως είπε θα γίνει και μέσα από το γενικότερο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να εμπνευστούν από τις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που έρχονται και στο δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση λειτουργεί «με μέθοδο και προγραμματισμό.»