Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αγώνας για τον ρεαλισμό

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

f5ae818a9e1df8ea1c256eb1eb07b330_XL

Την ετήσια συνεστίασή του πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, με ομιλητές του τρεις βουλευτές του κόμματος στο νομό. Στη συνεστίαση, εκτός των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ, ενώ έγινε εκτενή αναφορά και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Στέργιος Καστόρης, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πολιτική των μνημονίων της προηγούμενης κυβέρνησης, μια πολιτική «βάρβαρη» και «ατελέσφορη» η οποία τερματίστηκε στις 25 Γενάρη.

Ο κ. Καστόρης, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα τεράστιο έργο που με σαφή νομοθετικό σχεδιασμό «θα διαλύσει τις ασάφειες των μνημονίων». Θα δώσουμε τη μάχη για να δυναμώσει το κόμμα κοινωνικά και οργανωτικά, είπε, καλώντας σε συστράτευση όλους τους πολίτες «σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ανατροπή» Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πιερίας κ. Φιλοκώστας ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ «παίξουν πρωταρχικό ρόλο στο κοινοβούλιο» Τις ευχές του δημάρχου Κατερίνης, (ο οποίος είχε προσκληθεί στην εκδήλωση) μετέφερε η δημοτική σύμβουλος Κατερίνης κ. Μακρίδου. Η κ. Μακρίδου ευχήθηκε στους βουλευτές καλή δύναμη καθώς και καλή συνεργασία με το Δήμο για το καλό της Κατερίνης.

«Πολλοί περιμένανε σήμερα να είχαμε καταρρεύσει. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Σε μικρό διάστημα πετύχαμε όσα δεν “θέλαν και δεν μπορούσν οι άλλοι» είπε από την πλευρά του ο Ζήσης Ζάννας, κάνοντας αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις. Ο βουλευτής Πιερίας τόνισε ότι «έχουμε καθήκον να μην κάνουμε βήμα πίσω», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τα νομοσχέδια που εισάγονται από σήμερα στη Βουλή ο λάός θα «αναπνεύσει»

«Δυστυχώς οι εταίροι μας δεν ήταν τόσο δημοκρατικοί όσο νομίζμε και επεδίωξαν να μας στραγγαλίσουν οικονομικά» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση δίνει έναν αγώνα με ρεαλισμό και πως είναι βέβαιος ότι «θα αξιοποιήσει τη μεγάλη λαϊκή στήριξη και με ψηλά το κεφάλι θα ανοίξει έναν δρόμο προόδου.»

Αισθανόμαστε τον εαυτό μας ως μεταφορείς των αιτημάτων των πολιτών στο κοινοβούλιο, ανέφερε στην τοποθέτησή της η Μπέττυ Σκούφα, υπογραμμίζοντας ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σήμερα, έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ, τους πολίτες δίπλα τους και τις δημιουργικές τους προτάσεις.

Την εκτίμηση ότι η χρονιά θα συνεχίσει να είναι «ανατρεπτική», έκανε ο βουλευτής Χάρης Τζαμακλής, όπως ακριβώς ξεκίνησε στις 25 Γενάρη.

Να σημειωθεί ότι στη συνεστίαση, ήταν και ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, αλλά και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης