Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Η Νέα Δημοκρατία θα έχει την τύχη της Πολ.Αν. όσο στην ηγεσία της παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς και οι ακόλουθοί του

Για πρώτη φορά στην ιστορία των δημοσκοπήσεων πρόεδρος της ΝΔ είναι πιο αντιδημοφιλής από τον ηγέτη του ΚΚΕ! – 23,8 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα Σαμαρά

ImageHandler (10)

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για τα “Παραπολιτικά”, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο τρίτος πιο αντιδημοφιλής πολιτικός αρχηγός, μετά τον προφυλακισμένο Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός συγκεντρώνει 30% θετικές γνώμες, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 18% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος 14%.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο εύρημα είναι ότι για πρώτη φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ο εν ενεργεία πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι περισσότερο αντιδημοφιλής από τον ηγέτη του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει 33% θετικές γνώμες, 3% πάνω από το 30% του Αντώνη Σαμαρά.

Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 42,1% έναντι 18,3% της Νέας Δημοκρατίας. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,3%, ΚΚΕ με 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, ΠΑΣΟΚ με 3%, Ένωση Κεντρώων με 2,5% και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,4%.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία καθώς συγκεντρώνει 55% έναντι 13% του Αντώνη Σαμαρά.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, το 68% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση έναντι 23% των ερωτηθέντων που διαφωνούν με τους χειρισμούς.

Παράλληλα το 76% αξιολογεί ως θετική την πορεία της κυβέρνησης έναντι 18% που την αξιολογεί ως αρνητική.

Στην ερώτηση τέλος για παραμονή στη ζώνη του Ευρώ ή επιστροφή στη Δραχμή υπέρ του Ευρώ απαντά το 81% και 15% προτιμά τη Δραχμή.