Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 27 Φεβρουαρίου 2015

5ae05111c2dabb956f6e9581e765e020_XL

Pravilno Davarits Alexei. Οφείλω να πω ότι βρίσκω ευφυή την επιλογή του Πρωθυπουργού να θέσει την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προ των ευθυνών της. Βέβαια εκτιμώ ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν είναι σαν τους προηγούμενους. Διάβασα όμως, ότι στην 6η πλατιά ολομέλεια, που παραδέχτηκε την ήττα του ΚΚΕ στον εμφύλιο, ο Νίκος Ζαχαριάδης μπορεί να την γλύτωσε αλλά η 7η δεν του βγήκε σε καλό. Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει η κυβέρνηση με την αριστερά; 

Αυτό το νέο που φέρνει ο Υφαντής, κάθε βράδυ στις 19.55, στο MEGA, λέτε να  ΄ρθει ποτέ ή κι αυτό άλλαξε στρατηγική σαν τον ΣΥΡΙΖΑ;


Ωσονούπω επανακάμπτει δριμύτερος ο πρώην βουλευτής μας Δημήτρης Χριστογιάννης στο Γενικό μας νοσοκομείο. Μαθαίνω ότι υπέβαλε τα χαρτιά του, οπότε τα λοιπά είναι θέμα χρόνου. Αυτό βέβαια που προβλέπω, είναι ότι δεν θα ξαναδούμε τον διαχυτικό Δημήτρη, των παλιών καλών καιρών. Πιστεύω ότι θα μείνει στα μετόπισθεν και στα τυπικά, ώσπου να του περάσει η πίκρα της ήττας. 


 

Από τη Δευτέρα 2/3/2015, προκηρύσσω διαγωνισμό με απίθανα δώρα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι ν΄ απαντήσετε στο εξής απλό ερώτημα: Ποιός από τους Υπουργούς της νέας κυβερνήσεως της αριστεράς, θα κάνει Πάσχα στο Υπουργείο του;

Όσον αφορά στα δώρα που θα δώσω, σας διαβεβαιώ ότι αυτά θα είναι πανάκριβα, πανέμορφα, πανύψηλα. Τι ακριβώς θα είναι, δεν ξέρω ακόμη αλλά θα συναρηθεί η σύνθεσή τους από την τότε οικονομική μου κατάσταση. Θέλετε κάτι πιο απτό; Πριτς.


 

Έχω γράψει δεκάδες φορές. Το 1981 το βασικό σύνθημα ήταν «Ο λαός στην εξουσία», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «Έξω οι βάσεις του θανάτου». Όπως φυσικά γνωρίζουν και οι πέτρες, τίποτε από τα τρία δεν έγινε. Ήταν ζήτημα στρατηγικής, ήταν ζήτημα αδυναμίας, ήταν μια αναγκαιότητα της στιγμής, δεν γνωρίζω. Αντ΄ αυτών όμως έγιναν πάρα πολλά άλλα, ΜΟΠ, ΕΠΑ, ΕΣΥ, ΝΤΕΛΟΡ Ι,ΙΙ,ΙΙΙ, Τσοβόλα δώστα όλα, 2 υποτιμήσεις κλπ. Φρονώ ότι κάτι τέτοιο θα κάνει και η σημερινή κυβέρνηση. Εξεταστικές για τα μνημόνια, για τη SIEMENS, για τα τρένα, για τα υποβρύχια, ειδικά δικαστήρια όπου προκύψει, δημεύσεις, αδειοδότηση καναλίων και χρέωση χρήσης συχνοτήτων και άλλα πολλά τέτοια. Όλα λοιπόν θα γίνουν με τη σειρά μη βιάζεστε. Γιατί όπως λέει κι ο φίλος μου ο Βαγγέλης, «αν θες να πατάξεις την πορνεία, δεν κλείνεις ένα Σαββατοκύριακο τα μπουρδέλα.»


Όταν η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής βόλευε την τότε συγκυβέρνηση είχαν βάλει έναν Μπαλτάκο να συνεννοείτε μαζί τους. Τώρα που η Ζωή τόλμησε να ψελίσσει κάτι διαφορετικό, σηκώθηκαν όλοι να την φάνε. Δυστυχώς δεν κατάλαβα ακόμη τι κακό έκανε. Μάλλον κάποιοι δημοκράτες αρέσκονται σε μια Δημοκρατία αλά καρτ.


Ευρεία σύσκεψη αύριο στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή των βουλευτών Πιερίας, έχει συγκαλέσει το ΔΣ του ΕΒΕ. Στο επίκεντρο της σύσκεψης, τα προβλήματα του «επιχειρείν» στην Πιερία.

Το οποίον σημαίνει, ότι θα ακούσουμε (για πολλοστή φορά) το ίδιο «τροπάριο». Η ρευστότητα, το φορολογικό, ο εμπορευματικός σταθμός, η αξιοποίηση των λιμένων, η ανάδειξη των «συγκριτικών πλεονεκτημάτων» της περιοχής μας. Αν ενθυμούμε καλώς, το ΕΒΕ είχε διοργανώσει και ένα αναπτυξιακό συνέδριο… Γιατί δεν δίνει κατ’ ευθείαν τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του στους βουλευτές;

Πάντως, αν εγώ ήμουν στη θέση των βουλευτών (καθότι για την ενημέρωσή τους γίνεται το νταλαβέρι) θα έλεγα στο ΕΒΕ «λύστε τα προβλήματα που έχετε πρώτα με άλλους φορείς της Πιερίας, με τους οποίους έχετε περιορίσει την επικοινωνία μόνο σε επίπεδο επιστολών και μετά ελάτε να μας κάνετε καθοδήγηση».