Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Τα Ολύμπια Εν Δίω «ψηλώνουν»

Πάρεδρο μέλος του θεσμού το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

89b2bf9309841251f64d7a335acf98ba_XL

Η συμμετοχή του ΑΠΘ και ο ρόλος του στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση «Ολύμπια Εν Δίω», αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του θεσμού με Πανεπιστημιακούς του Αριστοτέλειου

Στη συνάντηση, η οποία έγινε στην αίθουσα της συγκλήτου του ΑΠΘ, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού Αθανάσιος Μπίντας, η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Μυράντα, η Αναπληρώτρια Πρύτανη κα. Στογιαννίδου, ο πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Τσιφόπουλος, η πρόεδρος της Σχολής Θεάτρου κα. Παπάζογλου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Καρατάσιος.

Οι δύο πλευρές, ανέλυσαν τους στόχους και εν μέρει τον προγραμματισμό των «Ολυμπίων Εν Δίω», ενώ η κα. Παππά παρουσίασε στις πρυτανικές αρχές φάκελο πεπραγμένων του θεσμού και τον προγραμματισμό για την επόμενη διοργάνωση.

Εκ μέρους των αρχών του Πανεπιστημίου εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση προς τη διοργάνωση με τη συμμετοχή των τμημάτων θεάτρου, κινηματογράφου, δημοσιογραφίας και του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, το οποίο θα αναλάβει την αναβίωση των αρχαίων ολυμπιακών αθλημάτων.

Η Αναπληρώτρια Πρύτανης κα. Στογιαννίδου δήλωσε, πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί στο εξής, «πάρεδρο μέλος» της διοργάνωσης και συνεπικουρεί, ώστε οι φετινές εκδηλώσεις να στελεχωθούν από αντίστοιχους επιστήμονες των τμημάτων του ΑΠΘ για να καθοδηγήσουν με τις γνώσεις τους την άριστη διεξαγωγή του θεσμού.

Η Πρόεδρος του τμήματος Θεάτρου κα. Παπάζογλου πρότεινε ειδικές εκδηλώσεις (workshops) για τους εκπαιδευτικούς που διοργανώνουν θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία, οι οποίες θα διεξαχθούν με την επιστημονική ευθύνη και καθοδήγηση της ίδιας και του τμήματος που προεδρεύει.

Καταλυτική ήταν η παρουσία και παρέμβαση του Προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Τσιφόπουλου, ο οποίος αποτελεί μοχλό προώθησης και ανάτασης του θεσμού. Ως εκ τούτου, η Οργανωτική Επιτροπή του θεσμού τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Καρατάσιος επαίνεσε και παρουσίασε τους στόχους και τους σκοπούς, θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία του θεσμού.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Θανάσης Μπίντας και η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων κα. Παππά ευχαριστώντας τους πανεπιστημιακούς, έθεσαν υπόψη τους και το μεγαλόπνοο σχέδιο της αναστύλωσης του θεάτρου της ρωμαϊκής εποχής στο Δίον, ώστε να αποτελέσει μόνιμη έδρα διεξαγωγής των σκηνικών, μουσικών και αθλητικών αγώνων.