Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 26 Φεβρουαρίου 2015

c5e83f1009b42dd4808ec3a589877350_XL

Στα γραφεία των εφημερίδων «Επτά» και «Πολιτεία», όπως επίσης και στις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου PRINTXPRESS είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τους μαθητές της ΣΤ’1 του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία έκδοσης μιας εφημερίδας. 

Οι μαθητές με τη συνοδεία του δασκάλου τους, κ. Χρήστου Γεωργιάδη, είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν (επαρκείς πιστεύουμε) απαντήσεις για ζητήματα που αφορούν τη δημοσιογραφία και τον τύπο.

Ήταν μια ευχάριστη επίσκεψη, χρήσιμη όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για μας που τους φιλοξενήσαμε… 

 Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Κατερίνης, (σελ. 3) οι φορείς έκαναν έκκληση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας να συστρατευτεί στην κοινή προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει ο Δήμος Κατερίνης και το σύνολο σχεδόν των φορέων του Νομού, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν έχει σημασία ποιος φορέας θα υλοποιήσει το πρόγραμμα αλλά το πώς θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, επισημάνθηκε πως ο Δήμος Κατερίνης έχει τις κοινωνικές δομές, την τεχνογνωσία, την επάρκεια, την άμεση επαφή με τις οργανώσεις και τους πολίτες καθώς και έμπειρο προσωπικό που απαιτούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Να υποθέσω δηλαδή, ότι η Περιφέρεια ΔΕΝ έχει τις κοινωνικές δομές, την τεχνογνωσία, την επάρκεια, την άμεση επαφή με τις οργανώσεις και τους πολίτες, καθώς και το έμπειρο προσωπικό που απαιτούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα; 

Εμένα, ως «καραμπηχτή» μου ακούγεται αυτό…


 «Βάσει της εκδηλωθείσας προτίμησής μου, συμμετέχω στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης», αναφέρει ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης) Χάρης Τζαμακλής.

Ο κ. Τζαμακλής, στην ίδια δήλωση δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στο έπακρο στη συνταγματική επιταγή για τη θέση του βουλευτή ως αντιπροσώπου του Έθνους. «Επίσης, δεσμεύομαι, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Αξιοπρέπεια, να ανταποκριθώ στο έπακρο στην υπεράσπιση των συμφερόντων, των προσδοκιών, των ελπίδων και των οραμάτων των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας.»

Στην ίδια Επιτροπή, όπως γράψαμε χθες συμμετέχει και ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος και αυτός κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Και άντε για τον κ. Τζαμακλή, ως δικηγόρος, καταλαβαίνουμε την προτίμηση του, ο κ. Κουκοδήμος γιατί όμως;

Κάπου πάει το μυαλό μας, αλλά ας περιμένουμε…(δυο, τρία χρόνια)


 Η απάντηση του δημάρχου όταν ο Νίκος Μακρίδης έθεσε το ζήτημα της κατάστασης των γραφείων της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης (τα οποία στεγάζονται στα δημοτικά καταστήματα) ήταν πως, κάποιοι κάνουν πολύ θόρυβο για λίγο περισσότερο χώρο σε κάποια site, συμπληρώνοντας (και προσπαθώντας να το σώσει) ότι ο «ενοικιαστής» (πόσω μάλλον κάποιος που φιλοξενείται δωρεάν) έχει την ευθύνη για το χώρο που επιλέγει να μείνει από τη στιγμή που θα μπει μέσα…

Ως προς το δεύτερο, έχει απόλυτο δίκιο (αρκεί να μην έχουν δοθεί υποσχέσεις αποκατάστασης από τον ιδιοκτήτη), ως προς το πρώτο καλύτερα θόρυβος για λίγο περισσότερο χώρο, παρά το πρόβλημα κάτω από το χαλί και όλα καλά…