Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κοινό μέτωπο κατά της φτώχειας

Και ο Δήμος Κατερίνης ολοκλήρωσε το 2ο στάδιο διαβούλευσης για το Ε.Π. Επισιτιστικής συνδρομής – «Έκκληση» στην Π.Ε. Πιερίας για συστράτευση με το δήμο στην υλοποίηση του προγράμματος απευθύνουν φορείς της περιοχής, σύμφωνα με το Δήμο Κατερίνης

05d6ad665a7fb44a7b139e560444c27d_XL

Με μεγάλη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημαρχείο Κατερίνης, το 2ο στάδιο διαβούλευσης των κοινωνικών φορέων με σκοπό την διαμόρφωση του περιεχομένου της πρότασης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή 2014-2020» στο πλαίσιο του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD).

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα της Κοινωνικής Σύμπραξης, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την επιλογή του Δήμου Κατερίνης ως Επικεφαλής Εταίρου τη Σύμπραξης, την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ως προς τις διαθέσιμες δομές και τις ανάγκες στελέχωσης. Έγινε επίσης επικαιροποίηση των απόψεων του πρώτου σταδίου διαβούλευσης και διευκρινίστηκαν ζητήματα που αφορούν στην ταυτοποίηση των δυνητικά ωφελουμένων.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από τον Εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Κατερίνης κ. Νίκο Παπαζιώγα τα ως τώρα πεπραγμένα της Κοινωνικής Σύμπραξης και ζητήθηκε από τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το περιεχόμενο της πρότασης για την υλοποίηση του προγράμματος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Κατερίνης, οι φορείς έκαναν έκκληση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας να συστρατευτεί στην κοινή προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει ο Δήμος Κατερίνης και το σύνολο σχεδόν των φορέων του Νομού, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν έχει σημασία ποιος φορέας θα υλοποιήσει το πρόγραμμα αλλά το πώς θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, επισημάνθηκε πως ο Δήμος Κατερίνης έχει τις κοινωνικές δομές, την τεχνογνωσία, την επάρκεια, την άμεση επαφή με τις οργανώσεις και τους πολίτες καθώς και έμπειρο προσωπικό που απαιτούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ιδιαίτερα χρήσιμη υπήρξε η παρουσίαση από τον Δρ Δημήτριο Φωλίνα, καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης, της πρότασης για την οργάνωση, τη διαχείριση, αποθήκευση και τη διανομή και διάθεση των προϊόντων στους ωφελούμενους Οι φορείς μεταξύ άλλων, πρότειναν, τρόπους ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας μέσω του προγράμματος. Ζήτησαν να γίνει πρόταση στο Υπουργείο ώστε οι αγορές των προϊόντων να γίνονται σε τοπικό επίπεδο ώστε να ωφεληθούν οι τοπικοί παραγωγοί και επιχειρήσεις. Τέλος συζητήθηκε να ξεκινήσει μια κοινή «δράση» από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα, της Κοινωνικής Τραπεζαρίας, ώστε να δείξουμε στην κοινωνία το κοινό μέτωπο κατά της φτώχειας όλων των φορέων μαζί.