Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 25 Φεβρουαρίου 2015

90d96d005e93fd6a22bf7936b9827795_L

Τετιμημένοι ἄρχοντες, σᾶς βλέπουμε μέ τιμή καί μέ σεβασμό, ἀλλά ὡς Ἐπίσκοπος τῆς ἐπαρχίας αὐτῆς ἔχω νά σᾶς πῶ μέ πόνο τό ἑξῆς: Εἶστε παραβάτες τοῦ προγράμματός σας! Καθορίσατε τό Μνημόσυνο ὥρα 10:00, ἐμεῖς ἀρχίσαμε μετά τίς 10:00, λέγαμε ἀργά τήν Ἀκολουθία, καί ὅμως ἤλθατε μετά τό πέρας τοῦ Μνημοσύνου. Θά ἔλεγα ὅτι ἔπρεπε νά ἔλθετε καί πολύ πρίν ἀπό τό Μνημόσυνο, γιά νά λειτουργηθεῖτε. Κυριακή σήμερα, ποῦ λειτουργηθήκατε σεῖς οἱ ἄρχοντές μας; Ἀλειτούργητοι ἄρχοντες; Tί προκοπή νά δοῦμε τότε μέ ἀλειτούργητους ἄρχοντες; Τί κακό εἶναι αὐτό πού συμβαίνει μέ σᾶς τούς ἐπισήμους; Ἔχουμε ἐπίσημες ἑορτές καί ἔρχεστε μετά-μετά τήν Λειτουργία, στήν Δοξολογία μόνο. Δέν εἶναι ἡ Λειτουργία, κύριοι Ἐπίσημοι, γιά τόν ἀφελῆ λαό. Ἡ Λειτουργία εἶναι ἀναγκαία προπαντός γιά σᾶς, γιά νά λάβετε τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, γιά νά κυβερνήσετε σωστά τόν ματωμένο καί ἁγιασμένο αὐτό τόπο τῆς πατρίδας μας. Το παραπάνω επεισόδιο προκλήθηκε από τις «παρατηρήσεις» του Μητροπολίτη Ιερεμία προς τους επισήμους που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη με καθυστέρηση, για να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες.

Δηλαδή εμείς που την περιμέναμε πέρυσι στο Grande Sala πάνω από 2 ώρες έπρεπε να την δείρουμε; Ελπίζω ο έτερος άρχοντας, Κώστας Ήσυχος, που συνόδευε τη Ζωή, το Σαββατοκύριακο που θα ΄ναι στην Πιερία να είναι συνεπέστερος.

 

Χρωστάω μια απάντηση. Ο Αντώνης Σαμαράς συνδέεται με την εδώ οικογένεια Ζάννα με κουμπαριά. Είναι ο νονός του αδελφού του βουλευτή Ζήση Ζάννα.


Να μην ξεχάσω, σήμερα είναι η Γενική Συνέλευση των μελών του Δ.Ι.Μ.Μ.Α. Πρέπει να πάμε όλοι. Και κουτσοί και στραβοί και αμερικανοί και ημεδαποί και σβαρνιάρηδες και νοικοκυραίοι και δόλιοι και άδολοι. Χίλιοι καλοί χωράνε. Απατεώνες δεν χωράνε. Τώτα άμα πάει και κανένας εισαγγελέας, μάλλον καλό θα κάνει.


Υπερημερία του μισθωτή λόγω δυστροπίας

Η εξέλιξη μιας μισθωτικής σχέσης μπορεί να στιγματιστεί από την παραβίαση της συμβατικής υποχρέωσης του μισθωτή να καταβάλλει το συμφωνημένο μίσθωμα. Το άρθρο 66 του Εισαγωγικού Νόμου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο εφαρμόζεται και στις εμπορικές μισθώσεις (άρθρο 15 ΠΔ 34/1995), ορίζει, ότι αν ο μισθωτής καθυστερήσει το μίσθωμα από δυστροπία, ο εκμισθωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει να του αποδοθεί το μίσθιο όσο διαρκεί η μίσθωση ακόμα κι αν δεν την κατάγγειλε κατά το άρθρο 597 ΑΚ. Η συνέπεια αυτή επέρχεται χωρίς να απαιτείται όχληση από την πλευρά του εκμισθωτή, αν για την καταβολή του μισθώματος συμφωνήθηκε ορισμένη ημέρα και αυτή παρήλθε άπρακτη. Επομένως, η κατά το άρθρο 66 ΕισΝΚΠολΔ αγωγή απόδοσης της χρήσης του μισθίου λόγω καθυστερήσεως του μισθώματος από δυστροπία είναι ορισμένη, όσον αφορά την υπερημερία του μισθωτή, όταν αναφέρεται σε αυτή, ότι για την καταβολή του μισθώματος είχε συμφωνηθεί μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή συγκεκριμένη δήλη ημέρα.

Άραγε υπάρχει κανείς σοβαρός επιχειρηματίας, στην Πιερία που παίζει με τη φωτιά;


Διάβασα με προσοχη το δελτίο τύπου (σελ….) του Δήμου Δίου Ολύμπου, για τις αναγκαίες εργασίες στις οποίες προχώρησε για τον καθαρισμό της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα. Μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο ΟΣΕ «μας επέτρεψε να προβούμε στον καθαρισμό με δαπάνες και μέσα του Δήμου Δίου – Ολύμπου» ο οποίος διήρκεσε 5 μήνες (!)

Σε άλλο σημείο γράφει το ΔΤ του Δήμου: «Κατά την επιθεώρηση από στελέχη του ΟΣΕ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και εκρίζωσης, διαπιστώθηκαν ορισμένες αποδυναμώσεις των πρανών και μας υποδείχθηκε ο τρόπος αποκατάστασης, ώστε να ανακτήσει το υπέδαφος της γραμμής την απαιτούμενη συμπύκνωση για τη λειτουργικότητά της. Ήδη συνεργεία του Δήμου, μετά τις υποδείξεις αυτές, αποκαθιστούν τα τμήματα των πρανών.»

Ο Δήμος Δίου Ολύμπου «πανηγυρίζει» γιατί του «επέτρεψαν» να καθαρίσει έναν χώρο (γεμάτο τρωκτικά και ενδεχομένως και ερπετά) με δική του δαπάνη. Αντί να προχωρήσει στον καθαρισμό και να στείλει τον λογαριασμό των εργασιών (που διήρκησαν 5 μήνες!) στον ΟΣΕ, λες και τα χρήματα περισσεύουν…

Αλλά μάλλον περισσεύουν, διότι δεν εξηγείται αλλιώς ότι μετά τις «υποδείξεις» των στελεχών του ΟΣΕ συνεργεία του Δήμου (!) αποκαθιστούν τα τμήματα των πρανών!

Κοινώς, ο ΟΣΕ αντί να λογοδοτήσει (εκεί που πρέπει) για την υποβάθμιση μιας τουριστικής περιοχής, την «έβγαλε τζάμπα» και κάνει… και υποδείξεις. Προφανώς, «βρίσκει και τα κάνει»!