Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Καμπανάκι» από το Φεστιβάλ Ολύμπου

Για τα προβλήματα του ΟΡΦΕΟ ενημερώθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

09d8665282e0bad0789c8bd232eaa698_XL

Για να πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις απαιτούνται 50.000 ευρώ χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Για «διαρκή σχέση στήριξης» στον «σημαντικότερο πρέσβη της Πιερίας και του Ολύμπου», έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με τους Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας συναντήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Οι δύο πλευρές μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα κατέθεσαν τις απόψεις για την αναβάθμιση του πολιτισμού στην Πιερία αλλά και το σημαντικό ρόλο που πρέπει να επιτελεί ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος, έκανε εκτενή αναφορά στα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίει το Φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας πως «για να πραγματοποιηθεί φέτος το 44ο θα πρέπει επειγόντως να εξευρεθούν κάποιοι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι.» Όπως τόνισε, οι χορηγοί που παλαιότερα ήταν οι αιμοδότες του Φεστιβάλ Ολύμπου, σήμερα με την οικονομική κρίση στην αγορά, δεν υφίστανται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επίσης αποτελούσε ένα σημαντικό παράγοντα χρηματοδότησης, αδυνατεί σήμερα και αυτή. Η πολιτεία τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, ουδέποτε στήριξε το Φεστιβάλ Ολύμπου.

Για να αντιμετωπίσει, είπε ο κ. Παπαχρήστος, το Φεστιβάλ Ολύμπου τα οικονομικά του προβλήματα και να συνεχίσει τη σημαντική του συνεισφορά στον πολιτισμό του τόπου μας είναι «πρώτη και άμεση ανάγκη» η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με το ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, επανέλαβε την πρόταση του, να συμπεριληφθεί το Φεστιβάλ στα σταθερά χρηματοδοτούμενα από την πολιτεία φεστιβάλ της χώρας. Να σημειωθεί πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού πριν δύο χρόνια, έχουν συμπεριλάβει το Φεστιβάλ Ολύμπου, στις μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις της χώρας. Το ίδιο έχει συμβεί και από την πλευρά του Ε.Ο.Τ. «Αυτό βέβαια θα πρέπει να κατοχυρωθεί θεσμικά», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ

Απαντώντας στα όσα διημείφθησαν, οι Βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ζήσης Ζάννας, Μπέτυ Σκούφα και Χάρης Τζαμακλής αφού ανέφεραν ότι το ποιό κακοποιημένο θύμα του μνημονίου είναι ο πολιτισμός, γνωστοποίησαν στις τοποθετήσεις τους, ό τι ξεκινά μια διαρκής σχέση στήριξης στον ΟΡ.ΦΕ.Ο που θεωρείται ο σημαντικότερος πρέσβης της Πιερίας και του Ολύμπου σε Ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

«Ο πολιτισμός είναι θέμα προτεραιότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ, που αν κουβαλάει ένα φορτίο στην πλάτη του είναι κατά το μισό η ηθική και το άλλο μισό ο πολιτισμός, ο οποίος πρέπει να συνυπάρξει με τον τουρισμό. Κίνητρο στους μαθητές για να αγαπήσουν και να γίνουν αρωγοί του πολιτιστικού προϊόντος αλλά και πρωτοβουλίες για να είναι ο πολιτισμός προσβάσιμος από όλες τις κοινωνικές ομάδες.», υπογράμμισαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας παράλληλα ότι μέσα από παρεμβάσεις στους φορείς της πολιτείας θα στηρίξουν τον θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου.