Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ (17/02/2015)

Μεγάλη συζήτηση για τις ή τρεις μεγάλες αποκριές στο facebook

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1722015 90253 πμ

Αφορμή για την συζήτηση – «κόντρα» στο facebook αποτέλεσε η νέα σελίδα που δημιουργήθηκε από συνεργάτες του Νίκου Λάππα στο δήμο Δίου – Ολύμπου με τίτλο «3 μεγάλες αποκριές

Η πρώτη που αντέδρασε ήταν η δημοτική σύμβουλος κ. Ευαγγελία Μόχλα λέγοντας ουσιαστικά στον αντιδήμαρχο πως το σωστό είναι «Τις» και όχι «τρεις». Η συζήτηση συνεχίστηκε και μάθαμε και οι υπόλοιποι για το πως στην πάροδο των χρόνων φτάσαμε ως εδώ.

Το θέμα είναι πάντως πως είτε δύο είτε τρεις είτε τις, Καλές Αποκριές και σχωρεμένα σε όλους! (εκτός κι αν πριν από το τριήμερο έχουμε καμία «Μαύρη Παρασκευή»)

Μπράβο στον Δημήτρη Ρουκά και στην ομάδα της «ΕΠΤΑ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

8

Μια εμπεριστατωμένη και άκρως επιστημονικά τεκμηριωμένη εργασία για το «Τσάι Ολύμπου» από τον επιστημονικό συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κύριο Δημήτρη Ρουκά.

Η εργασία δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΠΤΑ και στην ιστοσελίδα Τα Ολύμπια Νέα και έχει γίνει «ανάρπαστη» σε πολλά sites πανελλαδικά.

Περί Eurogroup

eurogroup

Η αλήθεια είναι πως όλα φαίνονται δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Από την μία η Ελλάδα (γιατί για την Ελλάδα πρόκειται με τα δίκαια αιτήματά της και από την άλλη οι δανειστές).

Εκβιασμός και τελεσίγραφα από την πλευρά των ευρωπαίων, ψυχραιμία από την Ελληνική Κυβέρνηση

Υπάρχουν και κάποιοι γραφικοί – πολιτικά τελειωμένοι τύποι – που ψάχνουν (αυτόκλητοι) μέτωπο ευρωπαϊκής συμμαχίας, λες και η Ελληνικη Κυβέρνηση δεν είναι ευρωπαϊκή και είναι με την Γκάνα….

Σε όλα αυτά μου κολλά πολύ ωραία και η ατάκα του καλού δημοσιογράφου Βαγγέλη Ζαμαντζά στο facebook: «Η δραχμή δεν με πειράζει… Αυτο που με σκοτώνει όμως, ειναι οτι θα μείνει αμανάτι ο Σαμαρας στη ΝΔ!»

Μήπως το …..γράφουμε λίγο το Σύνταγμα;

Vouli_1_new

Το άρθρο 32 του Συντάγματος ορίζει ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου.

Η θητεία του κ. Παπούλια λήγει στις 12 Μαρτίου.

Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 4 ορίζει, επίσης, πώς αν προκηρύχθηκαν εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής ΠτΔ, τότε η νέα Βουλή μόλις συγκροτηθεί σε Σώμα εκλέγει Πρόεδρo και σίγουρα το απόγευμα της Τετάρτης είναι αργά….

Αλλά είπαμε… Ας μην γκρινιάζουμε, πρώτη φορά αριστερά (με Αβραμό ή Ντόρα ή Πάκη για πρόεδρο;;;) dear… Δηλαδή αν δεν ήταν αριστερά ποιόν θα σκέφτονταν στον ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ, τον Νίκο Μιχαλολιάκο;;; (που γράφει και πιτσιρίκος)

Κι όμως είναι ακόμα εδώ και επιμένει…

10955527_787664761327716_5729591991156935282_n

Κακίες

7682772828_fa20e49b66_b

Φημολογείται πως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Δίου – Ολύμπου έβαλε στη θέση της (σε Δ.Σ. επιχείρησης που μετέχει) μία γλάστρα…

Μακριά από εμάς τέτοιες σκέψεις αλλά κάπου εκεί στην επιχείρηση θα έχει μείνει κανένα τσουβάλι «χώματος» που θεωρητικά – σύμφωνα με λόγια καθηγητών πανεπιστημίου – θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως λίπασμα. Γιατί δεν το τεστάρουν;;;