Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις / Ελλάδα

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 16 Φεβρουαρίου 2015

565b1e1bb1e978b64d02ee140ef206aa_XL

«Σέβομαι την καλλιτεχνική ελευθερία, ωστόσο δεν συμμερίζομαι αυτή τη θέση. Δεν είναι η θέση μου. Είναι ένα ατυχές γεγονός.» Αλέξης Τσίπρας. Και ω του θαύματος οι διάλογοι στο σκίτσο της Αυγής άλλαξαν, στο δευτερόλεπτο.

 Γερή «μπάζα» φαίνεται πως έκαναν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες και η Task Force, από τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπέστη σοκ με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο «εκλεκτός» του Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δ. Ευθυμιάδου στο  medispin.blogspot.gr, η περίφημη Task Force, όχι μόνο αλώνιζε στην Ελλάδα, δίνοντας καταστροφικές εντολές για τη δημόσια υγεία, αλλά έκανε και «χρυσές» δουλειές μέσω των αλλαγών στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Το «χρυσό» deal με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ, υπέγραψε ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και που είσαι ακόμη. Τις επόμενες εβδομάδες έχουν ν΄ ακούσουν τ΄ αυτιά μας και να δουν τα μάτια μας, εκατοντάδες τέτοιες λεόντειες συμφωνίες υπέρ του Ράϊχενμπαχ και του Φούχτελ. Περιμένω με αγωνία, όπως όλοι μας άλλωστε, να σταματήσει επιτέλους η σκύλευση της Ελλαδίτσας μας από κάτι τέτοιους τύπους.


 

Φώφη Γεννηματά, «Η ισχύει αυτό που έχεις ήδη πει ότι θα αποχωρήσεις από την ηγεσία και θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες όπως προβλέπει το καταστατικό, ή όχι που είναι ανθρώπινο να έχεις αλλάξει γνώμη, αλλά εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε». 

Ευάγγελος  Βενιζέλος, «Δεν θα σε αφήσω να φέρεις πίσω το Γ. Παπανδρέου και τους κολλητούς του».

Κώστας Σκανδαλίδης, «Εγώ πιστεύω πως αξίζει μια νέα προσπάθεια ανασύνταξης».

Πέρα από το γεγονός ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι όλοι μια ωραία παρέα, οι παραπάνω γεγεννημένοι διάλογοι, ειδικά η πρόταση Σκανδαλίδη περί ανασύνταξης, μου θύμισε το ανέκδοτο που λέει «ρε παιδιά, να αναδιοργανωθούμε λίγο, δε γίνεται έτσι, έχω φάει πέντε μέχρι τώρα και δεν έχω ρίξει καμία.»


 

«Δικαίως έχασε η ΝΔ και ευθύνονται οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, Μπούρας, Παπασταύρου, Μουρούτης, Λαζαρίδης και άλλοι», Γεράσιμος Γιακουμάτος. 

«Ένας βαριά ηττημένος ηγέτης πρέπει να έχει την ευχέρεια να φύγει με αξιοπρέπεια. Εκτός αν ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει. Οπότε…», Ευάγγελος Αντώναρος.

«Δεν αρκεί να φύγει ο Σαμαράς. Η ΝΔ πρέπει να αποσαμαροποιηθεί τελείως. Πρέπει να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι η διάδοχη κατάσταση δεν έχει καμμία ιδεολογική συνέχεια. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ξαναπείσουμε τους πολίτες», Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση. Απαράδεκτη επίσης και η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία», Γιάννης Μιχελάκης.

Οι αντιδράσεις – δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται και θα συνεχιστούν κλιμακούμενες. Κορύφωση όλων των εκδηλώσεων λατρείας υπέρ του νυν προέδρου της ΝΔ θα αποτελέσει η κοινοβουλευτική ομάδα, που συνέρχεται την Πέμπτη. Εκεί μεταξύ άλλων η Ντόρα θα πάρει το αίμα της πίσω. Διότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και το Μητσοτακέϊκο ξέρει να περιμένει.


 Στις 15/1/2016 προσδιορίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για αντίσταση κατά της αρχής, για φθορά ξένης περιουσίας κλπ, δηλαδή κατά όσων διαδήλωσαν εναντίον της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου. Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή και 13 Φεβρουαρίου, αλλά καθότι γρουσούζικη συγκυρία ανεβλήθη. Η αλήθεια είναι ότι το αίτημα αναβολής υπέβαλλε η μηνύτρια ανώνυμη εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» επικαλούμενη κώλυμμα στο πρόσωπο του δικηγόρου της. Ευκαιρίας δοθείσης κάμποσοι πολιτικοί του τόπου μας βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο. Δεν σχολιάζω όσα ακούστηκαν αλλά θέλω να σταθώ στη δήλωση νεοεκλεγμένου βουλευτή του νομού, ευγενούς και μορφωμένου που είπε: «Θα επαναξετάσουμε τις συμβάσεις παραχώρησης». Μα καλέ μου σύντροφε, συμβάσεις που πέρασαν και εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο, νόμιζα ότι δεν θα απασχολήσουν τη νέα κυβέρνηση. Άλλαξε κάτι;