Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση

Ημερίδα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

label_money_2

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «The Met Hotel» στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε στελέχη των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού κι έχει ως βασικό αντικείμενο την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις τεχνικές και λοιπές δυνατότητες ενσωμάτωσης των αρχών του ενεργειακού σχεδιασμού των κτιρίων στην κοινή τους πρακτική, με στόχο τη σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης τεχνική επίσκεψη στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ., η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο ξεχωριστές ομάδες.

Το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί ένα πρότυπο σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό κτίριο, καθώς είναι εξοπλισμένο με τρία συστήματα γεωθερμίας (οριζόντιο κλειστό, κατακόρυφό κλειστό και ανοιχτό), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Κτιρίου (BMS), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Φωτισμού και αυτόματο σύστημα σκίασης κτιρίου, έχει επιλεγεί για να παρουσιαστεί ως υπόδειγμα καλής πρακτικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AIDA _ Affirmative Integrated Energy Design Action, στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ομάδων των συμμετεχόντων στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ. θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του σχεδιασμού του κτιρίου και των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ενσωματώνονται σε αυτό.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι δωρεάν, απαιτείται όμως εγγραφή στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.aidaproject.eu/study_tours_gr.php