Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Χιονιάς ήταν και… πέρασε

Με αποτελεσματικότητα αντιμετώπισε τη χθεσινή χιονόπτωση η Π.Ε. Πιερίας

1cd4c485b4003aa7ab141e301cb7d8dd_XL

Σε επιφυλακή συνεχίζει να είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας. Χθες τα μηχανήματα εργάζονταν από το πρωί πυρετωδώς πραγματοποιώντας ρίψεις αλατιού κυρίως για προληπτικούς λόγους στο οδικό δίκτυο ευθύνης της.

Τα έμπειρα συνεργεία της Π.Ε.Πιερίας επιχείρησαν σε εντατικούς ρυθμούς, δίνοντας έμφαση στην 13η Εθνική οδό Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου και στο επαρχιακό δίκτυο Ρητίνη-Ελατοχώρι- Μοσχοπόταμος, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα από τον παγετό και να διευκολυνθεί η ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα πραγματοποίησαν ρίψεις αλατιού και τις πρώτες βραδινές ώρες καθώς το οδόστρωμα σε κάποια σημεία του ήταν ολισθηρό λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και ενημερώνονταν τόσο για την κατάσταση που επικρατούσε κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο όσο και για την πορεία των απαραίτητων παρεμβάσεων της υπηρεσίας συντονίζοντας τις ενέργειες και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το κύμα κακοκαιρίας, με στόχο να διατηρηθεί ανοικτό, αλλά και να καταστεί ασφαλές το οδικό δίκτυο για πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας.

Επί ποδός ήταν και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Πιερίας, που ενημέρωνε άμεσα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Πάντως η Π.Ε. Πιερίας, απεθύνει έκκληση και σήμερα στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να τηρούν τα μέτρα της τροχαίας, να έχουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και εάν απαιτείται κάποια μετακίνηση να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και με μικρές ταχύτητες.