Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…9 Φεβρουαρίου 2015

ddae04e13cf7fd808e1f4e8d1cf1341d_XL

Υπό τον τίτλο «Δραχμοβίωτοι προπαγανδιστές», ο Μπάμπης Παπαδημητρίου έγραφε μεταξύ άλλων: «η επιστροφή του ραδιοτηλεοπτικού συγκροτήματος Κουρή στην πρώτη γραμμή της «ειδησεογραφικής» προπαγάνδας κατά της Ευρωζώνης, του Μνημονίου και υπέρ της καθιέρωσης Νέας Δραχμής, αποτελεί σοβαρό πολιτικό και οικονομικό γεγονός… Την προώθηση του τριπλού στόχου έχουν αναλάβει το συμπαθές στους ψηφοφόρους της λαϊκής Δεξιάς και των μεγάλων σαλονιών πρόσωπο του Νίκου Χατζηνικολάου, συνεπικουρούμενος από το διαταραγμένο φιλοχουντικό παραλήρημα του κ. Τράγκα».

«Σε αυτόν τον άθλιο ψεύτη που τον έχουν βάλει να με συκοφαντήσει έχω καταθέσει αγωγή, ανέφερε μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Εν τέλει καταδικαστική ήταν η απόφαση για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου για τα συκοφαντικά και δυσφημιστικά σχόλια με τα οποία εστράφη εναντίον του Νίκου Χατζηνικολάου. Το Εφετείο Πειραιώς, με την 813/2014 απόφασή του, δικαίωσε τον εκδότη της εφημερίδας, κρίνοντας, κατά πλειοψηφία, ότι ο σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ δυσφήμισε το δημοσιογράφο, διαδίδοντας ψευδή γεγονότα, προκαλώντας του ηθική βλάβη.

Περαστικά βρε Μπάμπη μου. Τελικά είχαν δίκιο οι αρχαίοι υμών πρόγονοι όταν έλεγαν «ενός κακού μύρια έπονται.»

 Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας σχετικά με τις απολύσεις που ετοιμάζει η Mercedes Benz. Κι αυτό διότι περίμενα να ασχοληθεί η νέα διοίκηση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με ζητήματα του κλάδου τους, που είναι πολλά και χρήζουν και άμεσης αντιμετώπισης. Αντ΄ αυτού οι ιθύνοντες θεώρησαν ότι πρέπει να ενταχθούν στο κλίμα της εποχής και στρέψουν επ΄ αριστερά. Με το σκεπτικό αυτό το επόμενο βήμα που βλέπω ν΄ακολουθεί είναι να δούμε στους δρόμους την ένοπλη πολιτοφυλακή των εργατών και στις πλατείες τα πλήθη να κραδαίνουν το Κόκκινο Βιβλίο του Μάο.


«Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, υπήρξε μια έκπληξη για μένα και δε διστάζω να πω ότι είναι ο καλύτερος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας που πέρασε από το υπουργείο αυτό, ίσως μαζί με τον αείμνηστο Γιώργο Κατσιφάρα. Απέδειξε ότι είναι ικανός να χειρίζεται ένα υπουργείο και με κάνει να σκέφτομαι ότι είναι σωστό το ότι η πολιτική είναι τέχνη και όχι επιστήμη», ανέφερε κάποτε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος. Διαβάζοντας την  παραπάνω δήλωση, ο καθένας καταλαβαίνει ότι εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος. Οι Πάγκαλος και Γεωργιάδης μοιάζουν και σε κάτι ακόμη. Και οι δύο δώσαν προεκλογικές υποσχέσεις που δεν τήρησαν. Ο μεν Πάγκαλος υποσχέθηκε να αυτοκτονήσει αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο δε Γεωργιάδης ότι θα φύγει από την χώρα. Δυστυχώς για εμάς ο πρώτος ζει κι ο δεύτερος είναι ακόμη εδώ. Μάλλον θέλουν μια κάποια υποβοήθηση για να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους. Σα δε ντρέπονται.


Πώς λειτουργεί το Διοικητικό Συμβούλιο ενός τυπικού συλλόγου.

Οι αρμοδιότητες των μελών του Δ.Σ. καθορίζονται από το Δ.Σ. σε συμφωνία πάντοτε με το καταστατικό.

Όλες οι αποφάσεις πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλα τα μέλη του συλλόγου.

Η ημερομηνία και η ώρα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. ανακοινώνονται σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, έτσι ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται όποια μέλη το επιθυμούν.

Πριν από κάθε συνεδρίαση ο πρόεδρος συγκεντρώνει και ορίζει τα τακτικά θέματα που θα συζητηθούν και μόνο όταν αυτά ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα τότε και μόνο μπορούν να συζητηθούν και έκτακτα θέματα εφ” όσον συμφωνεί το 50% + 1 του Δ.Σ.

Μετά την διεξοδική συζήτηση κάθε θέματος και αφού έχουν τοποθετηθεί όλα τα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ. ακολουθεί ψηφοφορία και οι αποφάσεις παίρνονται με πλειοψηφία (50% +1). Σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος του προέδρου μετράει διπλή.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ελέγχονται όλες οι προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. και της Γ.Σ. για το εάν έχουν υλοποιηθεί και μέχρι ποιο βαθμό έχει γίνει αυτό. Συζητούνται κατά προτεραιότητα τα θέματα του προηγούμενου Δ.Σ. που δεν ολοκληρώθηκαν.

Τα πρακτικά κρατούνται απ” το γραμματέα ή κάποιο βοηθό γραμματέα. Πριν τη συνεδρίαση του επόμενου Δ.Σ. τα πρακτικά ανακοινώνονται, διορθώνονται και υπογράφονται.

Ο Πρόεδρος μεριμνά για την εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Σ και ενημερώνει το Δ.Σ. για την πορεία των ενεργειών.

Τα μέλη του ΔΣ υπηρετούν αμισθί. [..]

Τι από τα παραπάνω πιστεύετε ότι γίναν σωστά στο Δ.Σ. του συλλόγου με τον τίτλο «Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου», όπως διαπίστωσε ο γραμματέας της ανωτάτης αρχής, εξ Ουάσιγκτον ορμόμενος; Τίποτε; Ε, δεν το πιστεύω.