Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Επανήλθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο – Βολές της αντιπολίτευσης για το χειρισμό του θέματος από την διοίκηση του Δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ (2) (1)

Μετά από αίτημα 10 συμβούλων της αντιπολίτευσης συζητήθηκε ξανά στις 4/2/2015 το θέμα της ανάθεσης της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες, ενώ αυτή την φορά παρουσιάστηκε και η μελέτη από τους μελετητές.

Όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη διοίκηση του δήμου για βιαστικές και σπασμωδικές κινήσεις στο θέμα της ανάθεσης της καθαριότητας αφού την προηγούμενη φορά το θέμα ήρθε προς συζήτηση χωρίς εισήγηση και χωρίς την παρουσίαση της μελέτης.

Κατηγορηματικά αντίθετη στην ανάθεση καθαριότητας η κυρία Κουρίτα κατήγγειλε την όλη μεθόδευση ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως οι όλες ενέργειες είναι στο πλαίσιο του ξεπουλήματος κρίσιμων τομέων της Αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες. Ξεπουλήστε όλα. Ακόμα και τον αέρα που ανασαίνουμε είπε, κάνοντας αναφορά σε ποίημα Γάλλου νομπελίστα . Χειρότερα θα είναι τα πράγματα με ιδιώτη στην καθαριότητα ήταν ένα από τα επιχειρήματα της κυρίας Κουρίτα, ενώ όσον αφορά το προσωπικό εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα έχουμε εργασιακό μεσαίωνα με ανασφάλιστη και φθηνή εργασία στο βωμό του κέρδους του κάθε ιδιώτη.

Τα επιχειρήματα από την πλευρά της πλειοψηφίας είχαν να κάνουν με την κακή κατάσταση της καθαριότητας στο Δήμο και για το λόγο αυτό η μόνη λύση είναι η εξεύρεση ιδιωτικής εταιρείας η οποία θα αναλάβει το έργο της αποκομιδής στις ενότητες του Λιτοχώρου και του Ανατολικού Ολύμπου, ενώ θα παραμείνει στο σημερινό καθεστώς η ενότητα του Δίου. Δεν θέλετε τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος κος Γουλάρας καθαρό δήμο αλλά σκουπιδιάρες που να στάζουν ζουμιά. Η αδυναμία πρόσληψης προσωπικού σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του στόλου οδήγησε τη διοίκηση στη συγκεκριμένη λύση τόνισε από την πλευρά του ο κύριος Δημόπουλος. Την γνωρίζετε όλοι σας, είπε ο κος Δήμαρχος τη δραματική κατάσταση που υπήρχε και υπάρχει, επικαλούμενος μάλιστα και την μαρτυρία του πρώην αντιδημάρχου καθαριότητας κυρίου Βροχαρίδη. Πρέπει να βελτιώσουμε άμεσα την εικόνα στα χωριά που έχουν τουρισμό και να πάψει η δυσφήμηση τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Δημόπουλος.

Ο κύριος Ρεμπατσιός από την πλευρά του δήλωσε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανοίγονται νέες προοπτικές στους Δήμους, δηλώνοντας την βεβαιότητα του πως οι Δήμοι σύντομα θα ενισχυθούν ποικιλοτρόπως.

Από τη μεριά του o επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Γιώργος Φαρμάκης τόνισε πως «οι όποιες διαδικασίες θα έπρεπε να διακατέχονται από διαφάνεια και σεβασμό στους θεσμούς. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό Δήμο συνέχισε ο κύριος Φαρμάκης αλλά το ζητούμενο είναι με ποιο τρόπο. Και στο παρελθόν ο πρώην Δήμος Ανατολικού Ολύμπου είχε αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες αλλά η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά έγινε τραγική. Ξεχάσατε μήπως τα βουνά σκουπιδιών σε όλα τα χωριά του Ανατολικού Ολύμπου, ξέχωρα τα ποσά που πληρώθηκαν στον ιδιώτη και τα οποία ήταν υπέρογκα. Αφού θέλετε να τα δώσετε σε ιδιώτη, διότι όπως λέτε δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, κάντε το για ένα χρόνο, και όχι για 4 χρόνια, δεσμεύοντας έτσι τον Δήμο με δυσμενείς συμβάσεις, αφού πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο με την νέα κυβέρνηση να φυσήξει άλλος αέρας στην Τ.Α. Θα υπάρξει επιπλέον η δυνατότητα να αξιολογηθεί το έργο του ιδιώτη μέσα σε αυτό το χρόνο χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις για τον Δήμο» έκλεισε την τοποθέτησή του ο κος Φαρμάκης, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο κύριος Ρεμπατσιός στην δευτερολογία του.

Τελικά από την πλειοψηφία μαζί και με την ψήφο του κυρίου Δημητριάδη αποφασίσθηκε η ανάθεση για 3 χρόνια και όχι για 4 όπως ήταν η αρχική απόφαση.