Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

120 άτομα με δίμηνη σύμβαση αποφάσισε να προσλάβει ο Δήμος Κατερίνης

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

35e298b270e49311eadb01b32399cfd3_XL

Με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ξεκίνησε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στην Κατερίνη, για το έτος 2015. Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο καλή χρονιά και καλή δύναμη στο «ευθυνοφόρο» έργο του.

Παρόντες στην πρώτη συνεδρίαση του έτους και οι νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα και Χάρης Τζαμακλής, με τον κ. Τζαμακλή να επισημαίνει στη σύντομη τοποθέτησή του, πως για τον ΣΥΡΙΖΑ η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής πολιτικής, «κάτι που θα αποδειχθεί στα χρόνια της διακυβέρνησης του κόμματος».

Πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής προς άπορους

Στα προ ημερησίας θέματα, η δημοτικός σύμβουλος του «Άλλου Δρόμου για την Κατερίνη», κ. Χαϊλατζίδου αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής προς άπορους για τα έτη 2014-2020. Όπως τόνισε, ήδη η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει διαβούλευση με τους φορείς που εμπλέκονται, μεταξύ αυτών και οι δήμοι, ωστόσο το σώμα δεν έχει ενημερωθεί επί του θέματος. Ο γενικός γραμματέας απαντώντας ανέφερε πως η διαδικασία βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της διαβούλευσης.

120 και πλέον προσλήψεις

Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε ομόφωνη απόφαση για τον τρόπο πρόσληψης των 120 ατόμων με δίμηνη σύμβαση εργασίας από το Δήμο Κατερίνης.

Απόφαση της δημοτικής αρχής είναι η προσληψη 120 ατόμων με δίμηνη σύμβαση εργασίας και άρα εκτός ΑΣΕΠ. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις αφορούν διάφορες ειδικότητες, στον τομέα της καθαριότητας και έργων αυτεπιστασίας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς οι προηγούμενες λήγουν στις 15 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μίγκος, από την μείζονα αντιπολίτευση ζήτησε να οριστεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα αξιολογήσει όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε, θα διασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας. Την πρόταση του κ. Μίγκου, αν και στήριξε σύσσωμη η αντιπολίτευση, απέρριψε η παράταξη της πλειοψηφίας.

Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Παπαδόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του για το δίμηνο των συμβάσεων, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρχει μόνιμη και σταθερή εργασία για τους πολίτες, κάτι που και ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει.

Απαντώντας o γενικός γραμματέας του Δήμου, Βαλάντης Θεοδώρου υποστήριξε, πως οι συμβάσεις είναι δίμηνης διάρκειας, καθώς λόγω των εκλογών δεν κατέστη δυνατόν να προκηρυχθούν οκτάμηνες.