Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 2 Φεβρουαρίου 2015

Αξιολογώντας την επιλογή προσώπων και συγκεκριμένα τον κ. Βαρουφάκη ως Υπουργό Οικονομικών, 60% θεωρεί τον κ. Βαρουφάκη σωστή επιλογή και 11% διαφωνεί. Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Καμμένου στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, 51% τη θεωρεί σωστή επιλογή και 36% λάθος επιλογή.


 Ο Κλέμενς φον Μέττερνιχ πρίγκιπας (επί τιμή) και ένας από τους διασημότερους διπλωμάτες της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, ονειρευόταν να ιδρύσει μια ομοσπονδία Αυτοκρατόρων και Βασιλέων οι οποίοι ήταν οι φορείς τηςθείας επιταγής προς ρύθμιση των τυχών των διαφόρων λαών της Ευρώπης. Διαπνεόμενος κάτω από αυτό το πνεύμα ως πολιτική αναγκαιότητα, μόλις ενημερώθηκε για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης που φαίνεται να τον συντάραξε πολύ βλέποντας τις θεωρίες του περί της «νομιμότητας», να χάνουν όμως κυριολεκτικά έδαφος αποδοχής από τους λαούς που επιθυμούσαν την αυτοδιάθεσή τους, κατέστη παροιμιώδης μισέλληνας και έθεσε εαυτόν σε έκδηλη αντιπαράθεση με όλο τον πολιτισμένο κόσμο της εποχής του. Σημειώνεται επ” αυτού πως ακόμη και ο μεγαλύτερος ποιητής της Αυστρίας Φραντς Γκριμπάτσερ χαρακτήρισε τον Μέττερνιχ «Δον Κιχώτη της νομιμότητας».

Βάλτε στη θέση του Μέττερνιχ τον Γερούντ Ντάϊσελμπλουμ και είστε μέσα. Τότε είχαμε τις αυτοκρατορίες που δεν θέλαν επαναστάσεις, τώρα έχουμε τις πολυεθνικές, τις αγορές και την Τρόϊκα που δεν θέλουν συζήτηση. Την συνέχεια την έχουμε δει ξανά.