Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 2 Φεβρουαρίου 2015

398d105ca279b797759d384da3225273_XL

Ραγιάς: ο μη μουσουλμάνος υπόδουλος υπήκοος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπόδουλος, δούλος.

Ραγιαδισμός: η νοοτροπία του ραγιά, το πνεύμα υποταγής και αποδοχής της δουλείας ή της εξάρτησης που χαρακτήριζε τους ραγιάδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μεταφορικά η δουλοφροσύνη, η υποτακτικότητα.

Η πολιτισμική αποσύνθεση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που συνδέεται άμεσα με την καπιταλιστική κρίση. Η σαπίλα και η δυσωδία που αναδύεται μέσα από τους οίκους των παγκόσμιων καρτέλ-κολοσσών, τα οποία αργοψοφάνε μέρα με τη μέρα, έχει ξεχυθεί σε κάθε μητρόπολη και σε κάθε γειτονιά αυτής της γης. Η βρώμα όμως δεν είναι παντού η ίδια.

Ευτυχώς εδώ και μια βδομάδα στην Ελλάδα μας φυσάει άλλος αέρας, μυροβόλος, φρέσκος που βγάζει τα πουκάμισα απέξω, που φτάνει στα όρια της θύελλας. Δεν μας πειράζει όμως αφού εξέλιπε ο ραγιαδισμός και η επίκυψη των προήγουμενων, όλα θα πάνε καλά.

 Τράγκα, Μπάμπη, Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε, και οι άλλοι περαστικά


 Το μήνυμα των εκλογών

Γράφει  ο Κωνσταντίνος  Προδρόμου στέλεχος  Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Συνέλληνες, Αγαπητοί Πιεριείς.

Μέσα στο χειμώνα ο ταλανιζόμενος Ελληνικός λαός αντιστάθηκε στις Ερινύες, στις μαινάδες του νεοφιλελευθερισμού και έφερε την Άνοιξη στην πατρίδα μας.

Στις 25 Ιανουαρίου ανατράπηκε το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, φύσηξε βοριάς απ΄το νοτιά που θα καθαρίσει την γκρίζα ατμόσφαιρα της Ευρώπης.

Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες άντεξαν στον πόλεμο λάσπης του φίλα προσκείμενου συστήματος στον Σαμαρά που κατέρρευσε.

Ο λαός μάς εμπιστεύτηκε μάς δυνάμωσε, ώστε να παίξουμε τον απαραίτητο ρυθμιστικό ρόλο, το ιδεολογικό συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ώστε οι συμπολίτες μας να δουν καλύτερες μέρες. Είμαστε εγγυητές μιας φιλολαϊκής  συγκυβέρνησης που σαν ούριος άνεμος  θα σπρώξει το πλοίο της Ελλάδας προς τα μπρος, στο λιμάνι της προόδου.

Η νέα διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου  που εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός  είναι χαμηλών τόνων  και υψηλών προσδοκιών΄ είναι ανεξάρτητη, κοινωνικά ευαίσθητη, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, που θα επιδιώξει συμμαχίες και συνεργασίες επωφελεία της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σαμαρά συ κατέβηκες, καθαιρέθηκες, εισέπραξες τα επίχειρα των πράξεων σου, ενώ ο Καμμένος και όσοι σθεναρά και σταθερά αντιστάθηκαν στη λαίλαπα του μνημονίου και των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων της απερχόμενης συγκυβέρνησης σου επιδοκιμάστηκαν. Έφυγες σαν κλέφτης από το Μαξίμου, χωρίς να πληρώσεις τον ένφια σου, φοβούμενος τους αντάρτες ενάντια στη Μέρκελ και τα αφεντικά των αγορών του νεοφιλελευθερισμού.

[..]

Συνέλληνες, Αγαπητοί Πιεριείς επιτέλους θα φλεβαρίσει, θα ξαστερώσει στην Πατρίδα μας. Γυρίσαμε σελίδα στην πορεία μας.

Η Νίκη μας θα αποτελέσει τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων στην ΕΕ, την αντίσταση, την ανάσχεση και την επαναφορά των κοινωνικών δικαιωμάτων των λαών που κατεδαφίστηκαν από τους παγκοσμιοποιητές με τη συνδρομή πολιτικών και οικονομικών παραγόντων και οργανισμών.

Οι Έλληνες σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό πρωτοπόροι κάναμε την ειρηνική επανάσταση. Ευελπιστώ ότι και οι κυβερνήτες θα τολμήσουν να ανταποκριθούν, να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές, χωρίς υστεροβουλίες και διακρίσεις, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.


 Σύντροφοι και παλικάρια γίναμε μαλιά κουβάρια, Βέτα μου.


 Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στην ΕΠΤΑ που δημοσιεύεται αυτή την εβδομάδα, ο βουλευτής κ. Ζήσσης Ζάννας. Σε ερώτηση σχετική με την επιλογή του προέδρου του ΕΒΕΠ, να βραβεύσει, την παραμονή των εκλογών, τον πατέρα ενός υποψηφίου βουλευτή, απάντησε ότι αυτό δεν τον προκατέλαβε αρνητικά απεναντίας είναι όχι απλά υποχρεωμένος αλλά επιδιώκει τη συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας, το οποίο έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις σε θετική κατεύθυνση. Περαιτέρω σε άλλη ερώτηση σχετική με τον οικισμό «Ολυμπιάδα Κορινού», ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει οποιοδήποτε έργο έχει ως προοπτική την ανάπτυξη του νομού. 


 Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση από την Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 56% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτελέσμα, 18% δυσαρεστημένο και 19% ουδέτερο.

Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας 78% τη θεωρούν αρνητική ενώ το 15% δηλώνει ουδέτερο. Σε ερώτηση αν θα καλυτερέψει η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας το 38% δηλώνει θετικό, 32% ότι θα μείνει ίδια ενώ 21% θεωρεί ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.

Αναφορικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, 56% τη θεωρεί θετική εξέλιξη ενώ το 35% αρνητική.