Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης

52a1aeac907269e849ed27788c53e4b6_XL

Τη «σπείρα» φέρεται να αποτελούσαν έξι άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Συνελήφθησαν ήδη τα τρία άτομα. Η λεία τους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, οχήματα, αγροτικά μηχανήματα και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό

Ολοκληρώθηκε η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, στο πλαίσιο της οποίας εξιχνιάστηκαν συνολικά 10 κλοπές– διαρρήξεις από οικίες, αποθήκες και επιχειρήσεις, καθώς και έξι κλοπές οχημάτων, που έγιναν το τελευταίο τετράμηνο στο νομό μας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τρία άτομα ηλικίας 24, 25 και 26 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα, ηλικίας 51, 55 και 56 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι φερόμενοι ως δράστες, ενεργώντας από κοινού ή με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2014 και κυρίως τις νυχτερινές ώρες, διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, αποθήκες και επιχειρήσεις, όπου είχαν αφαιρεθεί διάφορες ηλεκτρονικές – ηλεκτρολογικές συσκευές, αγροτικά μηχανήματα και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται στις 30.000 ευρώ, πέντε κλοπές οχημάτων και μια απόπειρα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων και συγκεκριμένα τα αφαιρεθέντα πέντε οχήματα, ένα κυνηγετικό όπλο, δύο ποδήλατα, μεγάλος αριθμός αγροτικών μηχανημάτων και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.