Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πίστη και αισιοδοξία

Δηλώσεις βουλευτών και πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας – Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, να μην κατάφερε να προσπεράσει σε ψήφους και ποσοστά τη Νέα Δημοκρατία, όμως κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να εκλέξει όχι μόνο έναν, αλλά τρεις βουλευτές

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει, ότι και στο νομό μας, αύξησε κατά πολλές μονάδες το ποσοστό του, ξεπερνώντας το 30%. Για τη διαμόρφωση αυτού του ποσοστού, προσπάθησαν με όλες τις δυνάμεις τους οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Πιερίας. Σε γραπτές δηλώσεις τους (τις οποίες προώθησε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ), αφού εκφράζουν την ευγνωμοσύνη σε όσους στήριξαν τις επιλογές της παράταξης, δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα από όποια θέση κι αν βρίσκονται για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων τους.

Με έναν στίχο του Γιάννη Ρίτσου, ξεκινά τη δήλωσή του ο βουλευτής Ζήσης Ζάννας: «Τον όρκο δώστε, αδέρφια μου, καταμεσίς στην πλάση. Τ’ άδικο πια να δικαστεί, το δίκιο να γιορτάσει.» Όπως τονίζει στην συνέχεια: «Στις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός με την ψήφο του επέλεξε τον τερματισμό των μνημονίων, της λιτότητας και της υποτέλειας. Η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα θεμέλια για μία νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της ισότητας. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του καταδίκασε το φθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην πλήρη χρεοκοπία, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική. Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα το οποίο έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό για την κοινωνική σωτηρία και την ανάπτυξη του τόπου. Ήδη η μεγάλη πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα ελπίδας και αξιοπρέπειας για τους λαούς της Ευρώπης. Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες, από την πόλη και τα χωριά μας, θύματα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, τους νέους και τις νέες μπροστά στα αδιέξοδα της μνημονιακής πραγματικότητας, που με την ψήφο τους εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, δίνει την δυνατότητα για ουσιαστική αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων και την αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου για προκοπή και ανάπτυξη. Είναι δέσμευση δική μου και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες που εναπόθεσε ο ελληνικός λαός σε μας. Καλώ όλους τους πολίτες, αυτούς που στήριξαν με επιφύλαξη τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως αυτούς που δεν ψήφισαν την πολιτική πρότασή μας, να κρίνουν με ψυχραιμία το κυβερνητικό έργο και να συμπαραταχθούν στην μεγάλη προσπάθεια της αναγέννησης της χώρας μας. Με ψηλά το κεφάλι θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και θα βγούμε νικητές, όπως έκανε ο λαός μας σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας.»

Ο βουλευτής Χάρης Τζαμακλής, στη δική του δήλωση, κάνει λόγο για μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την οποία χαρακτηρίζει «ιστορικών διαστάσεων», αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης σχηματίζεται Κυβέρνηση της Αριστεράς. Όπως επισημαίνει, «πρόκειται για νίκη όλων των Ελλήνων πέρα από κομματικές ταυτότητες και παρωπίδες, επειδή ακριβώς τα προβλήματα είναι κοινά και η ελπίδα για την επίλυσή τους δεν έχει χρώμα. Σε τοπικό επίπεδο η εκλογή τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά από 57 χρόνια δημιουργεί νέο συσχετισμό δυνάμεων, που ασφαλώς πρόκειται να επηρεάσει προς θετική κατεύθυνση όλους τους τομείς (παραγωγική ανασυγκρότηση, προβολή ζητημάτων, διεκδίκηση πόρων, δημιουργία νέων υποδομών κ.λ.π.). Ευχαριστώ τους πολίτες της Πιερίας που τίμησαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ, τους υποψήφιους βουλευτές του και εμένα προσωπικά. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταβάλουμε προσπάθεια να παραχθεί νομοθετικό έργο, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε τη συνεχή στήριξη όλων.»

Η πολιτευτής του κόμματος στο νομό Βικτωρία Γραβάνη, στη δική της δήλωση αναφέρει «Στην εκλογική μάχη της Κυριακής ο ελληνικός λαός επέλεξε την ελπίδα. Ύψωσε το ανάστημά του και αποφάσισε να τελειώσει οριστικά με τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την εθνική υποτέλεια, στηρίζοντας με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούμπησε στο ΣΥΡΙΖΑ τις προσδοκίες του για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ευημερίας και εθνικής αξιοπρέπειας.

Αυτό δημιουργεί σε όλους εμάς, που από οποιαδήποτε θέση είτε ως υποψήφιοι βουλευτές είτε ως μέλη οργανώσεων συμμετείχαμε σ” αυτόν τον αγώνα μια μεγάλη ευθύνη: να ανταποκριθούμε σ’ αυτές τις προσδοκίες δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την πραγμάτωσή τους. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αλλά και κοιτάζοντας συχνά πίσω, για να θυμόμαστε πάντα από πού ξεκινήσαμε και ποιους εκπροσωπούμε. Ευχαριστώ θερμά όλους, όσους εμπιστεύθηκαν το ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και εμένα προσωπικά. Ο συλλογικός αγώνας για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει θα συνεχιστεί αταλάντευτα. Ολόψυχα εκφράζω τα συγχαρητήρια και τις ευχές μου για καλή δύναμη στους συντρόφους που εκλέχτηκαν βουλευτές, το Ζήση Ζάννα, τη Μπέττυ Σκούφα και το Χάρη Τζαμακλή, οι οποίοι αναλαμβάνουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη. Θα έχουν την αμέριστη στήριξη όλων μας.»