Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…29 Ιανουαρίου 2015

451484c888729d5b11e2442b14a00054_L

Ποινές φυλάκισης επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας στους πρώην υπουργούς Οικονομίας και Επικοινωνιών, Κοντρούτ Σέρες (Codrut Seres) και Ζολτ Νάγκι (Zsolt Nagy) αντίστοιχα, για πέντε υποθέσεις ιδιωτικοποίησης.

Ο κ. Σέρες καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκισης και ο κ. Νάγκι σε τέσσερα χρόνια. Στο ίδιο τηλεγράφημα, προστίθεται ότι άλλες ποινές φυλάκισης για τις ίδιες υποθέσεις επιβλήθηκαν κατά οκτώ ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων διατηρούσαν σημαντικές θέσεις σε υπουργεία, συμβουλευτικούς οργανισμούς και την υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων της χώρας. Σκηνές από ταινία του μέλλοντός μας.

Τραγική ατάκα εκστόμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας πως όποιος μιλάει συνέχεια θα πει και πολλές μπαρούφες. Ο βουλευτής της ΝΔ , μάλλον δεν έχει καταλάβει ακόμα σε ποιο κόμμα έχει έρθει, αυτό που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και χτες το βράδυ χαρακτήρισε τις δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες «αριστερίστικες». Aπό πότε κύριε Γεωργιάδη οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι «αριστερίστικες» σε ένα μεγάλο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα; Να πει ο κύριος Γεωργιάδης πως γίνονται οι συζητήσεις σε ένα κόμμα που συνετρίβη στις εκλογές. Αλλά τι να περιμένεις από έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζει το 27,5 % και τις 9 μονάδες διαφορά από το συνοθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ ως «η ΝΔ κράτησε το ποσοστό της». Από την άλλη είναι λογικό, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν στη Νέα Δημοκρατία, ούτε όταν παραιτήθηκε ο Κώνσταντίνος Μητσοτάκης με 40% , ούτε όταν παραιτήθηκε το ίδιο βράδυ ο Κώστας Καραμανλής.

Επειγόντως κάποιος να του εξηγήσει σε ποιο κόμμα έχει έρθει…

Όταν αυτά τα λένε τα νεοδημοκρατικά parapolitika.gr, εγώ περισσεύω.


Η ΝΔ επένδυσε στο φόβο. Η ΝΔ αν και θεωρούσε στην αρχή ότι κέρδιζε τις εκλογές, ξεκίνησε πολύ αμυντικά και με ηττοπάθεια. Η οικονομική πολιτική (όπως ο ΕΝΦΙΑ) έπληξε καίρια, πάρα πολλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Ο ανασχηματισμός του περασμένου Ιουνίου, έστειλε λάθος πολιτικό μήνυμα. Τέλος η προεκλογική της καμπάνια ήταν σκοτεινή και γκρίζα. Γι΄ αυτό κι έχασε.


Απομακρύνθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης τα σιδερένια κιγκλιδώματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. Προφανώς δεν χρειάζονται πλέον, αφού αυτοί που διαδήλωναν παλιότερα, τώρα κυβερνάνε.