Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…27 Ιανουαρίου 2015

5d8d9c74882bdd82f8ab05a970219386_XL

Ο μαλακοπίτουρας, συνώνυμο του μαλάκας. Χρησιμοποιείται κυρίως για όσους φαίνονται αρχικά λιγότερο μαλάκες απ” ό,τι τελικά αποδεικνύεται ότι είναι. Λέξη της ίδιας σημασίας είναι ο μαλακοτρίφτης. Είναι στην πραγματικότητα ο άντρας που δεν ξέρει τι του γίνεται και ρίχνει γκόμενες στην φαντασία του μόνο. Είναι και ο χαζός. Αυτός που δε σκέφτεται και σαπίζει όλη μέρα μπροστά από μία οθόνη μη έχοντας καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Ενίοτε τον λένε Αντώνη και χάνει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά γιατί είναι μαλακοπίτουρας εννοείται.

Το μαλακομπούκωμα, είναι ο φλώρος, το μαμμόθρεφτο. Είναι ο γνωστός ανακατόστρας τρομοκράτης, που όλα τα κάνει, και τίποτα δεν κάνει. Που δεν παίρνει ευθύνες πάνω του, που μονίμως λέει ξέρω και δεν ξέρει ντιπ τίποτε. Και ποτέ μα ποτέ δεν καταλαβαίνει τι του λες. Είναι αυτός που σε κάνει ρόμπα γενικότερα με το γέλιο, τις φωνές, τον τρόπο του. Σε κάνει να γελάς μεν αλλά να θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί δε. Και δεν καταλαβαίνει, και το κάνει και ψιλοεπίτηδες. Αυτός είναι ένα κλασσικό μαλακομπούκωμα. Ενίοτε τον λένε Αντώνη και χάνει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά γιατί είναι μαλακομπούκωμα εννοείται.


Ο μαλακομαγνήτης.

Όταν βγαίνω απ” το σπίτι, πάνω μου σα σώμα ξένο, έχω ενσωματωμένο έναν μαλακομαγνήτη! Ο τρελός απ” τη γωνία ξεφυτρώνει, με ρωτάει μ” αγωνία «αν νυχτώνει». Είναι ακόμα μεσημέρι κι όμως έβλεπε ένα αστέρι α… τον Τρελό! βρε να το “βλεπα κι εγώ. Είμαι θύμα! Είμαι θύτης!!! Φταίει ο ΜΑΛΑΚΟΜΑΓΝΗΤΗΣ!!!!

Στην πλατεία στο παγκάκι στάθηκα για λίγη ώρα. Κι ήρθε κι έκατσε με φόρα δίπλα ένα ζευγαράκι. Άρχισαν το μπαλαμούτι, τι αηδία. Και της χάιδευε το μπούτι μα το Δία! Πάτε, λέω και στους δύο σε κανα ξενοδοχείο, τι ντροπή δεν έχετε ανατροφή!

….και ψυθίρισε στ” αφτί της, φταίει ο ….μαλακομαγνήτης!!!

Όλοι θύματα (Νεοδημοκράτες) και θύτες, φταίνε οι ΜΑΛΑΚΟΜΑΓΝΗΤΕΣ!!!


Ο νεοδημοκράτης

Δυο λογιών ζώα έχουμε απομείνει στην υπό κατάρρευση ΝΔ. Τα βολεμένα σκουλήκια και τα ανεγκέφαλα γίδια. Ο νεοδημοκράτης δεν μοιάζει με τους άλλους. Δεν μιλάω γι” αυτούς που έφυγαν ενώ κάποτε ήταν στη ΝΔ. Μιλάω γι” αυτούς, που σαν κι εμένα, ψήφισαν την ΝΔ. Που παραμένουν στη ΝΔ ακόμα, σαν κι εμένα, και μετά την καταστροφή της χώρας. Η αλήθεια είναι ότι στο κόμμα αυτό πάντα θέλαμε ένα μαντρί, ένα τσοπάνη, έναν αρχηγό, ο οποίος κυβερνούσε «ελέω Θεού» μέχρι που έχανε. Χάρη σ” αυτή τη γραμμή γελοιοποιήθηκαμε πολλάκις. Χάρη στη γραμμή Καραμανλή, όχι μόνο δέχτηκαμε τον «αλήτη – προδότη Σαμαρά» αλλά τον κάναμε κι αρχηγό μας.Καλά να πάθουμε.

Ποιός ξεχνά ότι ο ίδιος ο Σαμαράς διέγραψε όσους ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο (Ντόρα) και μετά διέγραψε όσους δεν ψήφισαν το δεύτερο! Ποιός ξεχνά το Ζάππειο τις υποσχέσεις για τα χαράτσια και τελικά τη λεηλασία και το ξεπούλημα στους δανειστές με την καταστροφή εκατομμυρίων ανέργων, εργατών και συνταξιούχων.

Όσοι λοιπόν παραμένουμε μετά από αυτή την πολιτική είμαστε παντελώς ηλίθιοι. Το να ήμασταν εφοπλιστές, πλούσιοι, εργοστασιάρχες, το να είμαστε αποτυχημένοι πολιτικοί κηφήνες το καταλαβαίνω. Αλλά το να επιμένω ακόμα να το ρίχνω στη ΝΔ του Σαμαρά, ε τότε είμαι σίγουρα βλάκας. 


Συγχαρητήριο, στους τέσσερις βουλευτές Πιερίας απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ζητώντας τη συνεργασία τους…

Δυστυχώς για τις παραγωγικές τάξεις του νομού μας, είχε φροντίσει από το Σάββατο ο κ. Χατζηχριστοδούλου να «γκρεμίσει τις γέφυρες»…

Αυτό όμως είναι ένα θέμα, ενός άλλου κειμένου, καθότι δεν συμπυκνώνεται σε τρεις γραμμές ενός σχολίου.


Πάντως η πρώτη αλλαγή σ’ αυτά που ξέραμε, από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε…

Στην επιστολή της, η κ. Σκούφα υπογράφει ως «βουλεύτρια Πιερίας». 

Αρχικά, νομίζαμε ότι πρόκειται για λάθος. Τελικά σε δύο σημεία της επιστολής αναφέρεται ως «βουλεύτρια» οπότε εμείς πάμε… πάσο, τουλάχιστον μέχρι να εξακριβώσουμε το σωστό.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Δύο πλακάτ-δέκα φωνές, στον δρόμο ακούγονται κραυγές,

Το δίκιο όλοι τους ζητούν, κάποιοι αδιάφορα κοιτούν.

Δύο πλακάτ-δέκα φωνές, παλιοί και νέοι αγωνιστές,

Η φωνή τους όσο πάει δυναμώνει και μια πόλη που κοιμάται ξεσηκώνει.

 

Αγώνας για καλύτερη ζωή, δεν γίνεται χωρίς ανατροπή,