Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Σχολικός πολιτισμός

Έκθεση-ταξίδι στα μαθητικά χρόνια, στην Αστική Σχολή Κατερίνης

bcd0ae0a7a4f3522de31d616ef4b5bee_XL

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση την οποία συνδιοργανώνουν τρία σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ανοίγει τις πύλες της αύριο στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Το 5ο ΓΕΛ, το 2ο ΓΕΛ και το 3ο Δημοτικό Σχολείο, επιχειρούν με επιτυχία μια αναδρομή στα σχολικά χρόνια των γονιών των σημερινών μαθητών.

Βιβλία άλλων δεκαετιών, παλιά τετράδια, μαθητικές ποδιές και άλλα σχολικά αντικείμενα, αναμένεται να θυμίσουν στους επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας, στιγμές μιας εποχής που μπορεί να έφυγε, αλλά φωλιάζει στην καρδιά τους.

Η επίσημη τελετή έναρξης της έκθεσης που φέρει τον τίτλο Σχολικός Πολιτισμός, ξεκινάει αύριο στις 9:30 το πρωί, με μια σειρά εισηγήσεων.

Οι εισηγήσεις ξεκινούν στις 9:40 πμ με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννη Καζταρίδη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η Β/θμια Εκπαίδευση στην Πιερία 1915-2000»

Αμέσως μετά για τα ελληνικά σχολεία της Πόλης θα μιλήσει η εκπαιδευτικός του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης Ευαγγελία Θεοδωροπούλου.

Για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου στο χρόνο, θα μιλήσει ο Διευθυντής του Σχολείου Δημήτρης Μακαλέκας, ενώ μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, θα γίνει από την Διευθύντρια του σχολείου Ευστρατία Σαμαρά.

Ο κύκλος των εισηγήσεων αναμένεται να κλείσει λίγο μετά τις 10:30 το πρωί με την καθηγήτρια του 5ου ΓΕΛ Σοφία Σκούμπα-Πατσαρίκα να αναφέρεται στο Σχολικό μουσείο στην Κατερίνη.

Η έκθεση, θα φιλοξενείται στην Αστική Σχολή μέχρι τις 29 Ιανουαρίου και εκτός από μαθητές του νομού μας, είναι ανοικτή και για το κοινό.