Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Χάρης Τζαμακλής | Το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής ανάλυσης

48d228973a7ee89a94065c357e8be4b5_XL

Προσωπικώς, σε πρώτη ανάγνωση, είναι νίκη της διαρκούς ευαισθησίας εκατομμυρίων πολιτών. Σε δεύτερη και τρίτη ανάγνωση είναι πολιτική και εκλογική νίκη.

Αν απόψε πέσει βροχή στην Ελλάδα δεν θα πρόκειται για μετεωρολογικό φαινόμενο. Η βροχή θα είναι τα δάκρυα του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιάννη Ρίτσου, του Νίκου Πουλαντζά, του Μανόλη Αναγνωστάκη, του Μιχάλη Παπαγιαννάκη μαζί με τα δάκρυα του Αντώνη Τρίτση και του Γιώργου Γεννηματά. Θα είναι τα δάκρυα του Σαλβατόρ Αλιέντε, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του Τσαρλς Μπουκόβσκι, που θα ταξιδέψουν πάνω από τον Ατλαντικό αφήνοντας την Αμερικάνικη ήπειρο. Θα είναι τα δάκρυα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκι, της Ρόζα Λούξεμπουργκ, του Τζον Λένον και των παιδιών του Γούντστοκ, που θα ταξιδέψουν από τον παγωμένο Ευρωπαϊκό Βορρά. Θα είναι τα δάκρυα του Πικάσο, του Μπερλίγκουερ, της Ντολόρες Ιμπαρούρι, του Δον Κιχώτη, του Παζολίνι, που θα ταξιδέψουν από τον Ευρωπαϊκό Νότο προς τα ανατολικά της ηπείρου. Θα ενωθούν με τα δάκρυα των ανθών του «Λόρδου Μπάϊρον» και με τα δάκρυα εκατομμυρίων άλλων νέων που χάρισαν τη ζωή τους στον αγώνα για αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Θα είναι δάκρυα χαράς και συγκίνησης γιατί η ελπίδα, το όνειρο και τα οράματα βρίσκουν ακόμη χώρο για να ευδοκιμήσουν. Θα είναι δάκρυα από πείσμα και διάθεση για ένα καλύτερο μέλλον. Όχι, δεν θα είναι δάκρυα προβολής στο μέλλον, αλλά δάκρυα επιστροφής στο μέλλον.

Ξεκινάμε ……….