Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Γιώργος Παπαστεργίου | Δώστε μου δύναμη για να βγει κερδισμένη η Πιερία σ΄ αυτές τις εκλογές

papastergiou

Κύριε Παπαστεργίου, από το 1998 έως το 2010 Νομάρχης, με τον 1 στους 2 πολίτες της Πιερίας να σας έχουν ψηφίσει τρεις φορές, γιατί τώρα στην αρένα των Βουλευτικών Εκλογών και με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που όπως φαίνεται χάνει;

Υπάρχει λόγος σοβαρός. Γι αυτό ξαναζητώ την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπολιτών μας. Η Ελλάδα δίνει την πιο κρίσιμη μάχη της και πρέπει να την κερδίσουμε, εμείς, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που αντέξαμε τις συνέπειες της κρίσης και μείναμε αμετακίνητοι στη θέση μας ότι με την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια διασφαλίζεται η εθνική μας ανεξαρτησία. Και όχι μόνον. Με την χώρα στο Ευρώ μπορούμε να ελπίζουμε να πάρουμε πίσω ότι μας πήρε η ύφεση και η κρίση. Η διάρρηξη της σχέσης με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι οδηγεί στην υποταγή της χώρας και του λαού της σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. Κερδοσκοπικά συμφέροντα που καραδοκούν, όπως το 2010 που απείλησαν την εθνική κυριαρχία, έτσι και τώρα, να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της. Σε αυτήν την προσπάθεια πιστεύω ότι μπορώ να εκπροσωπώ την Πιερία στη Βουλή, διασφαλίζοντας το μερίδιό της στην ανάπτυξη, προστατεύοντας τους ανθρώπους της. Άλλωστε εγώ έμαθα να μάχομαι και μοχθώ, εάν δεν το κάνω τώρα, για την Πιερία, για τους συμπολίτες μας αλλά και για την κεντροδεξιά Παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ανήκω, θα ήμουν φυγόμαχος και φυγόπονος.

Δηλαδή οι εταίροι που μας επέβαλαν τόσο σκληρά μέτρα μπορούν να μας σώσουν, δεν ακούγεται λίγο οξύμωρο αυτό;

Καταρχήν τα μέτρα μας τα επέβαλαν γιατί κάθε χώρα, όπως και κάθε ελληνική οικογένεια, πρέπει να ξοδεύει λιγότερα από αυτά που κερδίζει. Εμείς επί σειρά ετών ζούσαμε με δανεικά και δυστυχώς υπό την πραγματική απειλή του ξαφνικού θανάτου μιας πτώχευσης το 2012 υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα επώδυνα και ενίοτε άδικα. Από την άλλη πλευρά είδατε τις εξελίξεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ποσοτική χαλάρωση που αποφάσισε, που σε απλή γλώσσα σημαίνει την δυνατότητα μέσα στο 2015 οι τράπεζες να αποκτήσουν ρευστότητα 600 δις ευρώ, πενήντα δις ευρώ για τις ελληνικές, για να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία. Οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν την δυνατότητα εφόσον το κράτος παραμείνει σε πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Συνεπώς είναι στο χέρι μας αντί να κυνηγάμε μάγισσες λαϊκίζοντας για την «αριστερά πρώτη φορά» ας μείνουμε ακλόνητοι και προσανατολισμένοι στο δρόμο που επιλέξαμε της σταθερότητας, της οικοδόμησης μιας οικονομίας βιώσιμης που θα φέρει την ανάπτυξη και δεν θα οδηγεί ξανά στο μέλλον άμεσα ή μακροπρόθεσμα σε νέες περιπέτειες τον λαό μας.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εισπράττει ένα τεράστιο κόστος για την ύφεση, δικαίως ή αδίκως. Συνεπώς γιατί να μην στραφούν οι Έλληνες στο ΣΥΡΙΖΑ;

Οι θιασώτες των καταλήψεων θέλουν να μεταβάλλουν την πατρίδα σε ξέφραγο αμπέλι, να αλλάξουν τον τρόπο που επιλέξαμε να ζούμε. Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι πορεία προς την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, την διάβρωση της ελληνικής οικονομίας, την υπονόμευση της ατομικής οικονομικής ελευθερίας, τον οικονομικό μαρασμό. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι θιασώτες των καταληψιών, των αρχισυνδικαλιστών, του συντεχνιακού φασισμού, της υψηλής φορολόγησης των επιχειρήσεων, της επανακρατικοποίησης όσων προβληματικών δημοσίων επιχειρήσεων πουλήθηκαν, της διόγκωσης του δημοσίου και της γραφειοκρατίας. Από την κυβέρνηση Σαμαρά λάθη γίνανε και αδικίες γίνανε. Πολλές φορές η κυβέρνηση για να κλείσει μια πληγή άνοιγε μια άλλη. Αστοχίες και παραλήψεις που κόστισαν στον ελληνικό λαό. Όμως αυτή η κυβέρνηση βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Βρέθηκε να πρέπει να σώσει τη χώρα από την πτώχευση. Και αυτό το πέτυχε. Και σήμερα μπορούμε να δούμε σύντομα την οικονομία να ανορθωθεί και να ξανακτίσουμε μια νέα παραγωγική δομή, μια νέα Ελλάδα, πιο δίκαιη. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς δούλεψε και μόχθησε. Μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια χρόνου, κατάφερε να τραβήξει τη χώρα μακριά από τον γκρεμό. Θα είχαμε πτωχεύσει. Ο Σαμαράς βγήκε παληκάρι και σήμερα πρέπει να έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει ότι το 2012 υπό αντίξοες συνθήκες ξεκίνησε επιτυχώς.

Κύριε ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ πιστεύετε ότι θα εκλεγείτε βουλευτής Πιερίας την Κυριακή;

Πιστεύω ότι από την Δευτέρα θα εκπροσωπώ και πάλι την Πιερία αυτή τη φορά στη Βουλή. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα αποδείξουμε ότι ο Βουλευτής Πιερίας μπορεί όταν θέλει και μοχθεί να φέρνει αποτελέσματα. Σας βεβαιώνω ότι την Κυριακή η Πιερία θα είναι κερδισμένη από αυτές τις εκλογές.
Οι συμπολίτες όπως και εσείς είπατε με ξέρουν. Γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου, τα πλεονεκτήματά μου καθώς και τα μειονεκτήματά μου. Πιστεύω ότι θα με συγκρίνουν με τους συνυποψήφιους μου και θα επιβεβαιώσουν ότι κατά τεκμήριο έμαθα να αγωνίζομαι για την Πιερία και να πετυχαίνω.
Και θα είναι για εμένα εξαιρετική τιμή να εκλεγώ Βουλευτής Πιερίας και να είστε βέβαιοι θα ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου και στις υποχρεώσεις. Άλλωστε εγώ δεν αντέχω να μην βλέπω αποτέλεσμα στις πράξεις μου, όπως επίσης έμαθα να αναλαμβάνω την ευθύνη και των πράξεών μου και των παραλείψεων μου.
Γι αυτό ζητώ από τους συμπολίτες μας να επιλέξουν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και από εκείνους και εκείνες που θα ψηφίσουν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να είμαι μία από τις δύο επιλογές τους, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.