Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ζήσης Ζάννας: «Η Πιερία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει σελίδα»

zannas_zisis

Ένας νέος άνθρωπος διεκδικεί την ψήφο μας στις εκλογές της Κυριακής, σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα για να είναι το πρώτο κόμμα και να κατακτήσει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Ζήσης Ζάννας, 32 ετών, είναι ο νεότερος υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία αλλά και από τους πιο νέους υποψηφίους αυτών των εκλογών. Παρόλα αυτά έχει μια μεγάλη πορεία στο χώρο της Αριστεράς, συμμετέχοντας από μικρή ηλικία στη νεολαία του ΣΥΝ, ως συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ζάννας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας αναφέρεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για όλους τους τομείς της οικονομίας αλλά και για το λόγο που οι πολίτες επιλέγουν την ελπίδα, αφήνοντας πίσω τις σημερινές πολιτικές λιτότητας.

Συμμετέχετε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές, έχοντας για χρόνια υπηρετήσει την Αριστερά και τους αγώνες της. Τι διαφορετικό πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και γιατί να τον επιλέξουν οι πολίτες.

Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την ελπίδα για μια χώρα που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας που έχουν εφαρμόσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Πολιτικές που εκτός ότι δεν προσφέρουν καμία λύση, καταδυναστεύουν τους πολίτες, αυξάνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την κοινωνική εξαθλίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δώσουν αρχικά ανάσα στο λαό και θα επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων. Βασικά και ουσιαστικά μέτρα που θα παρθούν για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και την ύπαρξη μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, θα επαναφέρει τη δημοκρατία στη χώρα μας και συγχρόνως θα διώξει την τρόικα και θα διαπραγματευθεί το δημόσιο χρέος, στοχεύοντας στη βαθιά περικοπή του.

zannas_tsipras

Εσείς που είστε νέος σε ηλικία, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους νέους ανθρώπους ώστε να επιλέξουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές;

Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με πολλούς νέους, που αντιμετωπίζουν τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που τους έχει επιβάλλει η αδιανόητη πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Νέοι που αποζητούν, αυτό που λέμε εμείς, την ελπίδα και ευτυχώς όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι για να βρεθεί διέξοδος πρέπει να συμμετέχουν όλοι μαζί σε αυτή τη διαδικασία της ανατροπής και της αλλαγής της εφαρμοζόμενης πολιτικής της λιτότητας.

Τους καλώ, όπως αγωνιστήκαμε όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα ενάντια στη βαρβαρότητα. να επιλέξουμε με την ψήφο μας, όπως έχουμε την ιστορική ευθύνη, να απαλλαγούμε μία και έξω από όλους αυτούς που κατέστρεψαν τα όνειρά μας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπορούμε μόνο να κερδίσουμε, όσα μας ανήκουν και μας τα αφαίρεσαν με τη βία από εμάς και τους γονείς μας.

Στην Πιερία, παραδοσιακά η Νέα Δημοκρατία είχε το προβάδισμα στις εκλογικές αναμετρήσεις. Πιστεύετε ότι αυτό έχει αλλάξει;

Η Πιερία, όπως και άλλες περιοχές της χώρας, έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν πληγεί βάναυσα και είδαμε και εδώ τις συνέπειες της λιτότητας με ανθρώπους να οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό και να μην μπορούν να διασφαλίζουν ούτε τα προς το ζην.

Το κλίμα έχει αναστραφεί και στην Πιερία. Οι πολίτες αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν ότι χρειάζεται να αλλάξουν άρδην οι καταστροφικές πολιτικές που τους υπόσχονται για ακόμη μια φορά οι υποψήφιοι των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Οι πολίτες της Πιερίας δεν ξεχνούν τις αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχουν αποκλείσει το νομό μας με τα διόδια, την προσπάθεια για του ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, την υψηλή φορολογία που έχει γονατίσει κάθε επιχείρηση αλλά και τον κάθε ιδιώτη.

Την Κυριακή, η Πιερία αλλάζει και αυτή και επιλέγει την ελπίδα.

Στην Πιερία όπως και σε άλλους νομούς είδαμε να αναπτύσσεται ιδιαίτερα η κοινωνική αλληλεγγύη και πολλοί πολίτες να συμμετέχουν σε συλλογικές δράσεις και στα κινήματα…

Οι πολίτες της Πιερίας πρωτοπόρησαν στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οι αλληλέγγυες δράσεις δίδαξαν σε όλους ότι η συλλογικότητα μπορεί να παρακινήσει την ανατροπή και να εγκαθιδρύσει μια άλλη αντίληψη για την ίδια τη ζωή μας.

Στην Πιερία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, μια δράση που έδωσε το παράδειγμα πως η αλληλεγγύη μπορεί να γίνει μια πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, σε μια διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ενεργό ρόλο στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας δημοκρατίας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης που αποτελούν και πρωταρχικές αξίες της Αριστεράς.

Ποιο είναι το δίλημμα αυτών των εκλογών;

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση μας δίνεται η ιστορική ευκαιρία να ανατρέψουμε όσα ως σήμερα μας πληγώνουν. Μας δίνεται για πρώτη φορά μια μεγάλη ιστορική ευθύνη, να ενώσουμε όλους τους Έλληνες πολίτες σε μια αξιακή βάση που στηρίζεται στις διαχρονικές αξίες της Αριστεράς. Τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ισότητα, την αξιοκρατία, την ίδια τη δημοκρατία.

Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που εγκαθίδρυσαν στη χώρα μας ένα βαθύ πελατειακό κράτος, που στήριξαν κάθε αντιδραστική – νεοφιλελεύθερη πολιτική, που κατάργησαν τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και όσα κατακτήθηκαν με δεκαετίες αγώνων και θυσιών του ελληνικού λαού.
Και αυτό θα το πετύχουμε. Στις 26 Γενάρη η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.