Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ

SONY DSC

Σχεδόν σύσσωμη αποχώρησε η αντιπολίτευση από την συζήτηση του τελευταίου θέματος του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε αυτό λήφθηκε απόφαση για την παραλαβή της μελέτης που αφορά στην ανάθεση της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες, μετά από διαγωνισμό.

Οι αντιρρήσεις είχαν να κάνουν με το γεγονός της μη ύπαρξης εισήγησης εκ μέρους του αρμοδίου αντιδημάρχου καθαριότητας.

Ο κ. Γιώργος Φαρμάκης ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος για μια εβδομάδα, ώστε να γίνει η παρουσίαση της μελέτης από τους ίδιους τους μελετητές.»Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα αφού αφορά σε ένα ποσό που θα αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο», ανέφερε.

Από την μεριά του, ο κ. Κώστας Δημητριάδης στάθηκε στο γεγονός ότι πρώτα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν ο αυτό θέλει να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες και μετά να παραληφθεί η μελέτη για την αποκομιδή και την καθαριότητα του Δήμου. »Εσείς το πιάσατε από το τέλος προς την αρχή το θέμα», τόνισε.

Παρόλα αυτά ο κ. Δημητριάδης ήταν ο μοναδικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που δεν αποχώρησε από την συνεδρίαση και μάλιστα ψήφισε και υπέρ της παραλαβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπολίτευση θα ζητήσει με να ξανασυζητηθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και προς τον σκοπό αυτό η κ. Κουρίτα μάζευε αμέσως μετά τις απαραίτητες υπογραφές των συμβούλων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Κώστας Δημόπουλος δεν δέχθηκε αναβολή του θέματος, διότι όπως τόνισε θα υπάρξουν καθυστερήσεις και πρέπει να προλάβει ο Δήμος την θερινή σεζόν.