Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωνή της ξεχασμένης κοινωνίας

Άρθρο του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστόρη Αστέριου

58c2605acebf2d6114e11c725981acee_XL

Οι κρισιμότερες εκλογές της Μεταπολίτευσης είναι μπροστά μας. Οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου θα κρίνουν τη συνέχιση ή όχι της μνημονιακής πολιτικής στη χώρα, την εμμονή στην καταστροφική λιτότητα ή τη στροφή στην ανάπτυξη.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τα μεγάλα συμφέροντα, το 1% του πληθυσμού που ζει εις βάρος του υπόλοιπου 99%. Το 1% που κατέχει και διαχειρίζεται το 56% του πλούτου της χώρας. Το 1% που είδε την κρίση ως ευκαιρία να αυξήσει τα κέρδη του. Το κατάφεραν αυτό ισοπεδώνοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και καταργώντας το εργατικό δίκαιο, την ώρα που αγόραζαν σε εξευτελιστικές τιμές τη δημόσια περιουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να σταματήσει την καταστροφή και να δυναμώσει τη φωνή της ξεχασμένης κοινωνίας. Έρχεται να εκφράσει όσους δεν έχουν φωνή: τους νέους μας που μεταναστεύουν, τους άνεργους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους. Όσους αυτά τα χρόνια έβλεπαν τη ζωή και τα όνειρά τους να καταστρέφονται.

Η Πιερία δέχτηκε καίρια πλήγματα από την πολιτική των κυβερνήσεων, τόσο πριν όσο και μετά το Μνημόνιο. Τα διόδια Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς στραγγαλίζουν το νομό μας, αποτρέποντας επισκέπτες από τους γύρω νομούς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Οι τοπικοί βουλευτές εμπαίζουν τους αγρότες με την ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων, ενώ την κρίσιμη στιγμή της αντιμετώπισης των συνεπειών του ρωσικού εμπάργκο, τους άφησαν στη μοίρα τους, αβοήθητους μπροστά στην κερδοσκοπία των εμπόρων.

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι πλήρως κοστολογημένο, και έχει συνταχθεί στη βάση των αναγκών της κοινωνίας.

Διεκδικούμε την κυβέρνηση για να εκφράσουμε, από θέσεις ευθύνης πλέον, τη φωνή όσων δεν έχουν φωνή. Διεκδικούμε την αυτοδυναμία όχι από αλλαζονεία, αλλά γιατί μια ισχυρή λαϊκή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ακόμη πιο ισχυρή τη θέση της Ελλάδας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να επιστρέψει η ελπίδα στον τόπο, και η κοινωνία στο προσκήνιο!

Καστόρης Αστέριος
υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας