Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

ΕΟΣ Βροντούς | Κατασκευή πεζογέφυρας στους καταρράκτες της Αγίας Κόρης & ολοκλήρωση του 1ου οικογενειακού μονοπατιού

γεφυρα 3

Ο ΕΟΣ Βροντούς το Σαββατοκύριακο 17 &18 Ιανουαρίου με την βοήθεια των μελών και πολλών εθελοντών του, ολοκλήρωσε την κατασκευή πεζογέφυρας στους καταρράκτες της Αγίας Κόρης ( πράσινη ) .

Η γέφυρα μετά την ολοκλήρωση της έχει μήκος 6,70μ και πλάτος 1,30μ . Σε πρώτη φάση κατασκευάστηκε η βάση της και το δάπεδο και ακολούθησαν το πάτωμα, τα πλαϊνά ξύλινα κάγκελα, ξύλινα σκαλοπάτια στην είσοδο και την έξοδο της καθώς και το μονοπάτι που κατεβάζει στους καταρράκτες .

Μετά την κατασκευή της γέφυρας ολοκληρώνεται σε μεγάλο βαθμό και κατασκευή του πρώτου οικογενειακού μονοπατιού, με αφετηρία την κάθοδο προς το άγιασμα της Άγιας Κόρης και την έξοδο μέσω της πεζογέφυρας από τους καταρράκτες . Η διαδρομή θα έχει διάρκεια περίπου 30 -45 λεπτά και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να κινηθούν με ασφάλεια σε μια μαγευτική διαδρομή με πολλά νερά, πλούσια βλάστηση και θρύλους. Στόχος μας η κατασκευή τεσσάρων συνολικά οικογενειακών μονοπατιών .

Τα έξοδα της κατασκευής προέρχονται από τις συνδρομές των μελών . Όσοι θέλουν να γίνουν συνδρομητές, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ το χρόνο. Δεχόμαστε οποιαδήποτε οικονομική βοηθεια.

Τέλος θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και τα μέλη μας για την υλική και οικονομική τους στήριξη.

Το Δ. Σ.

γεφυρα 2