Τα Ολύμπια Νέα

Αφιερώματα / Τοπικά Νέα

Στις 25 Γενάρη η Ελλάδα δεν αλλάζει σελίδα. Αλλάζει βιβλίο!

Συνέντευξη με την υπ. Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυ Σκούφα

952b28b018e1666b676605051b51e6b2_XL

«Ο Έλληνας και η Ελληνίδα έχουν κουραστεί να πληρώνουν πολιτικές επιλογές άλλων, και να βλέπουν τα πρόσωπα που μας οδήγησαν στα αδιέξοδα, ατιμώρητα», αναφέρει σε συνέντευξή της στην «Π» η υποψήφια βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα. Η κ. Σκούφα, επισημαίνει επίσης, ότι την ερχόμενη Κυριακή, η Ελλάδα δεν αλλάζει απλά σελίδα, αλλά «αλλάζει βιβλίο».

-Κυρία Σκούφα, ξεκινώντας, θα ήθελα τις δικές σας εκτιμήσεις για το πολιτικό κλίμα που αυτές τις μέρες επικρατεί. Θεωρώ ότι το πολιτικά και κοινωνικά ζητούμενο δεν είναι να αναφερόμαστε στις τραγικές συνέπειες των 5 χρόνων μνημονίων και την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αυτά επέφεραν. Όλα αυτά οι Έλληνες πολίτες τα ζούνε χρόνια στο πετσί τους. Από εκεί και πέρα, το σημαντικό είναι ότι οι πολίτες της Πιερίας -σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012- είναι πιο ενημερωμένοι, πιο συνειδητοποιημένοι. Εκτός από την πίκρα και την αγανάκτηση, διάχυτη είναι η ελπίδα και η δύναμη του Έλληνα και της Ελληνίδας, ότι αυτή τη φορά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Και η πεποίθηση πως η μόνη δύναμη που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα της χώρας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

-Ποιες προτεραιότητες βάζετε ως υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι προτεραιότητες που βάζει η ίδια η κοινωνία. Κι αυτές δεν είναι άλλες, από το σταμάτημα της διαπλοκής, την εφαρμογή επιτέλους της Δικαιοσύνης, το ρίζωμα της αξιοπρέπειας, και την εφαρμογή της αξιοκρατίας. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα έχουν κουραστεί να πληρώνουν πολιτικές επιλογές άλλων, και να βλέπουν τα πρόσωπα που μας οδήγησαν στα αδιέξοδα, ατιμώρητα.

-Ποια είναι τα πρώτα μέτρα που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την επαύριο της κυβέρνησής του; Αυτά δεν είναι άλλα, από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Το κοστολογημένο πρόγραμμά μας -το μοναδικό κατατεθειμένο πρόγραμμα πραγματικής διεξόδου από την κρίση- περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς πυλώνες: Αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, Επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη, Ανάκτηση της εργασίας, Θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του κράτους. Δε νοείται στην Ελλάδα του 2015 να υπάρχουν νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, να υπάρχουν οικογένειες χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτά όλα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο μόττο “εξασφάλιση της Αξιοπρέπειάς μας”. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα θα πρέπει πλέον να ξεκουράζονται στο σπίτι τους, χωρίς να φοβούνται ότι αύριο μεθαύριο θα έρθει κάποια τράπεζα ή κάποιο διεθνές οικονομικό κοράκι να τους το πάρει.

-Με ποιες δυνάμεις θεωρείτε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί μετεκλογικά; Είμαστε πεπεισμένοι πως ο λαός μέσα από την ψήφο του θα μας δώσει ισχυρή αυτοδυναμία και κυβερνητική πλειοψηφία. Για να μπορέσουμε με όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις να συγκρουστούμε με τα μεγάλα εθνικά και διεθνή διαπλεκόμενα συμφέροντα, να επέλθει η “κάθαρση”. Από εκεί και πέρα, η συνεργασία μας θα είναι με όλες τις πραγματικά δημοκρατικές δυνάμεις που στηρίζουν σθεναρά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σημαντικότερη όμως όλων είναι η πραγματική συνεργασία με το λαό. -Ποιο μήνυμα θα θέλατε να μεταφέρετε στη νεολαία;

Τα νιάτα είναι το μέλλον και η δύναμη της χώρας μας, της Ευρώπης, του κόσμου ολόκληρου. Χωρίς τους νεολαίους και τις νεολαίες μια χώρα είναι πεθαμένη. Η Ελλάδα τους χρειάζεται. Ως την πραγματική δύναμη του Μέλλοντος. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

-Κυρία Σκούφα, σας ευχαριστώ.

Κι εγώ σας ευχαριστώ. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας.