Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κώστας Κουκοδήμος: Δημιουργούμε, χτίζουμε, υλοποιούμε!

Συναντήσεις με νέους της Κατερίνης, επισκέψεις σε φορείς του νομού και αθλητικούς συλλόγους πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κουκοδήμος

koukos1

Συνάντηση με νέους της Πιερίας είχε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος με τους οποίους συζήτησε θέματα Παιδείας και απάντησε σε πολλά ερωτήματά τους γύρω από τους νέους θεσμούς, τις τομές και τις αλλαγές που επί της θητείας του στο Υπουργείο Παιδείας δρομολογήθηκαν και εφαρμόστηκαν. Ο Κώστας Κουκοδήμος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δημιουργήσαμε το θεσμό του «Κοινωνικού Σχολείου» με βασικό άξονα το «Παιδεία και όχι γνώση» και τελικούς στόχους την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού στα σχολεία, την καταπολέμηση της παχυσαρκίας στα παιδιά και τους νέους διά μέσου της άθλησης και της διατροφής, την καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, την καταπολέμηση του ρατσισμού και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Είμαστε εμείς που εφαρμόσαμε το νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα που καταρτίστηκε τον Ιούνιο του 2014 και εφαρμόστηκε τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Το καλοκαίρι του 2014 καταρτίστηκε το σχέδιο με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων για την υλοποίηση του Κοινωνικού Σχολείου με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ένα πλούσιο σχέδιο δράσης, εκδηλώσεων, συναντήσεων και πολλαπλών δραστηριοτήτων στα σχολεία».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Κοινωνικό Σχολείο είναι ένα πολυθεματικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που είχε ως επικεφαλής και πρωτοστάτη τον τέως υφυπουργό, βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο. Στην παρουσίαση των δράσεων και των σκοπών του, το καλοκαίρι του 2014, ο κ. Κουκοδήμος είχε επισημάνει μεταξύ άλλων τις δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου που είναι οι εξής:

* Η καταπολέμηση του χουλιγκανισμού στα σχολεία.

* Η καταπολέμηση της παχυσαρκίας στα παιδιά και τους νέους διά μέσου της άθλησης και της διατροφής.

* Η καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, του ρατσισμού.

* Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

* Η πρόληψη για τις μολυσματικές ασθένειες.

* Η ανάπτυξη του προγράμματος ΕΥΖΗΝ στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού .

* Η λειτουργία του προγράμματος Kids Athletics του ΣΕΓΑΣ σε όλα τα σχολεία της χώρας.

* Η εισαγωγή των εννοιών του Ολυμπισμού και των Εικαστικών στην εκπαίδευση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Κώστας Κουκοδήμος το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στη Σεβαστή όπου και είχε συνάντηση με τους αθλητές του Διαγόρα Σεβαστής στην εκδήλωση κοπής πίτας της ομάδας. Επίσης, ο Κώστας Κουκοδήμος επισκέφθηκε την Κτηματική Υπηρεσία Κατερίνης αλλά και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Φώτη Δημήτριο και συζήτησε μαζί του θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς.

koukos2

koukos3

koukos6

koukos7