Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο

Για το θέμα είχαν παρέμβει με επιστολή τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος

unnamed(3)

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων 33 εκατ. ευρώ στους Έλληνες παραγωγούς ροδάκινων ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να αντισταθμιστούν οι απώλειες εισοδήματος που είχαν το 2014 από την πτώση των τιμών, που προκάλεσε η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία

Υπενθυμίζουμε ότι με παρέμβασή τους βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος άμεσα είχαν ζητήσει από τα αντίστοιχα υπουργεία, παρέμβαση για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που είχαν υποστεί τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο.

Μετά από τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ ότι είναι δυνατή λόγω των σημαντικών απωλειών εισοδήματος η καταβολή εθνικών αποζημιώσεων ύψους 33 εκ. ευρώ, και πιο ειδικά με το ποσό των 210 ευρώ ανά στρέμμα, ποσό το οποίο εξοικονόμησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να ξεκινήσει η καταβολή της ενίσχυσης.

Για την άμεση καταβολή το ΥπΑΑΤ θα συζητήσει με τις Ομάδες Παραγωγών που διαθέτουν στοιχεία της διακίνησης αυτών των προϊόντων, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία.