Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Όλη η Πιερία ήταν εκεί…

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης – Γιώργος Κωνσταντόπουλος: Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η επιλογή σας είναι ευθύνη και για εμένα δέσμευση εγγύησης για το αύριο

6f8639557ee0efa749c75e77bc825088_XL

Με θέρμη υποδέχθηκαν τον βουλευτή τους οι εκατοντάδες φίλοι που συγκεντρώθηκαν χθες Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να δηλώσουν την στήριξή και την εμπιστοσύνη τους στον Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

Konstantopoulos 001

Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι και υποστηρικτές που επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστουδούλου, οι πρώην βουλευτές Αντώνης Καρπούζας και Βαγγέλης Πολύζος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Ευθύμιος Τσίρκος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος ζήτησε στο ξεκίνημα από τους παριστάμενους να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Παρισιού, γεγονότος που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα, εκφράζοντας παράλληλα τον αποτροπιασμό του για το δολοφονικό αυτό χτύπημα που στόχευσε κατευθείαν στην καρδιά της ελευθερίας της έκφρασης, η οποία είναι ένα από τα βασικά συστατικά της Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Σε αυτές τις εκλογές έχουμε έναν ιδεολογικό πόλεμο. Μια μάχη δύο κόσμων. Ή θα επικρατήσει η Ευρωπαϊκή προοπτική ή θα γυρίσουμε δεκαετίες πίσω. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Γνωρίζω καλά πως τα προβλήματα στραγγαλίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά και πως ταυτόχρονα βιώνουμε ένα Ευρωπαϊκό περιβάλλον, όπως αυτό εκφράζεται από τις τωρινές, συγκυριακά υπάρχουσες, ηγεσίες της Ευρώπης οι οποίες αρνούνται πεισματικά την ανθρωπιστική και κοινωνική πολιτική, η οποία θα έπρεπε να εκφράζεται δια της κοινής δημοσιονομικής πολιτικής στο πλαίσιο πάντοτε της κοινοτικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης.

Απαιτεί συνεχώς νέα ασφυκτικά μέτρα που πλήττουν κυρίως τους φτωχούς ανθρώπους, αλλά και την μεσαία αστική τάξη, την ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας. Αυτούς δηλαδή που πίστεψαν στο Ευρωπαϊκό όραμα και ιδεώδες.

Παρά τις δυσκολίες, προτιμήσαμε τον δύσκολο δρόμο. Αποφασίσαμε να μη βυθίσουμε το καράβι. Προτιμήσαμε ένα ισχυρό νόμισμα παρά ένα υποτιμημένο και απαξιωμένο νόμισμα που συνεχώς θα διολισθαίνει και που σε αντίθετη περίπτωση θα ευτέλιζε ακόμα περισσότερο την ζωή μας.

Από την άλλη έχουμε έναν άλλο κόσμο. Μια αριστερά που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Μια αριστερά που εμπιστεύεται τις πιο σκληρές συνιστώσες της. Με οικονομικές δοξασίες του χάους και με δόγματα για ταξικές διαφορές και πολέμους.

Έχουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, παλεύουν αγωνιούν και θέλουν με σταθερότητα η χώρα να βγεί από την κρίση και γνωρίζουν καλά πως τίποτα δεν χαρίζεται.

Και από την άλλη ευχολόγια μαγικές λύσεις, κρατισμός. Μια άλλη εκδοχή του λεφτά υπάρχουν. Έχουμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε ανάπτυξη και παραγωγικότητα ή ένα κράτος που υπόσχεται τα πάντα. Μια γεωπολιτική δύναμη στην περιοχή ή μια Ελλάδα στο περιθώριο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε:

«Λένε ότι δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και ζητάνε επαναδιαπραγμάτευση. Πετύχαμε το μεγαλύτερο κούρεμα κρατικού χρέους που επιτεύχθηκε ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας. Από 16 Δις ευρώ που έπρεπε να καταβάλλουμε τον χρόνο, το μειώσαμε σε 6 δις. Δανειζόμαστε με το πιο χαμηλό επιτόκιο σε όλο τον πλανήτη 1,8%, όταν οι υπόλοιποι δανείζονται με 6% ενώ τις τελευταίες ημέρες η ισχυρή Ρωσία και το ρούβλι, ζητάει δανεισμό με 17% και δεν τις προσφέρεται κανείς να την δανειοδοτήσει.

Αναλογίστηκε κανείς τι σημαίνει να έχουμε στα χέρια μας ένα ισχυρό νόμισμα σε αντίθεση με το ρούβλι ή νομίσματα γειτονικών χωρών;

Έχουμε ένα χρέος δυσβάστακτο, αλλά επιτόκια βιώσιμα. Και μια Ευρώπη πιο έτοιμη από ποτέ να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Είμαστε έτοιμοι να βγούμε από το τούνελ, αρκεί να έχουμε πολιτική σταθερότητα και οι ευρωπαίοι εταίροι να έχουν σοβαρούς συνομιλητές που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό ιδεώδες και στο κοινό νόμισμα. Θα ζητήσουμε πρόσθετη βοήθεια χρέους και χαλάρωση των ασφυκτικών μέτρων που πνίγουν την κοινωνία. Με ενότητα και σταθερότητα θα τα καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι, χωρίς δεκανίκια».

Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στα προσωπικά του στίγματα ως βουλευτής Πιερίας όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά το νομοθετικό του έργο, καθώς και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που έκανε για την Πιερία και τον τόπο μας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: « Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε τι έχει κάνει ο Κωνσταντόπουλος σαν βουλευτής. Φέρουν την δική μου υπογραφή σε φύλλα εφημερίδας της κυβερνήσεως, οι Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση σε όλη τη χώρα. Πάγιο αίτημα των γονέων τους έγινε πράξη. Με την υπογραφή μου δημιουργήθηκαν οι στέγες σε όλη τη χώρα. Δημιουργήσαμε τα προστατευμένα εργαστήρια για την άσκηση και εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία, Με υπουργική απόφασή μου θεσμοθετήθηκαν και λειτούργησαν δεκάδες κέντρα αποκατάστασης σε όλη τη χώρα δίδοντας ουσιαστικά και οικονομικά κίνητρα για τη λειτουργία της αλλάζοντας το τοπίο της αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα.

Έβαλα στην πολιτική ορολογία της χώρας τις 3τεκνες οικογένειες δίδοντας το 80% των πολυτεκνικών πλεονεκτημάτων και στους 3τεκνους,

Το Παρατηρητήριο αναπηρίας, το Ινστιτούτο ψυχολογικής αποκατάστασης, η Αναμόρφωση αναπηρικών επιδομάτων. Έδωσα Ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα με νοητική υστέρηση μετά από λειτουργική ταξινόμηση της αναπηρίας και βοήθησα σε Ουσιαστική ενίσχυση των αναπηρικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ουσιαστικές παρεμβάσεις του για την Πιερία, επιγραμματικά αναφέρουμε: «Μαζί με τον Δήμαρχο Κατερίνης προχωρήσαμε στην επίλυση των ζητημάτων του παραλιακού οικισμού του Κορινού «Ολυμπιάδα». Ένα έργο ώριμο, έτοιμο να ξεκινήσει. Δημιουργήσαμε δεκάδες περιφερειακά αγροτικά ιατρεία που άλλαξαν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Πιερία και εδώ να θυμίσω και το νέο νοσοκομείο, ένα έργο που κανείς δεν πίστευε πως θα ολοκληρωθεί. Επίσης ο ΨΝΠΟ έδωσε τη θέση του σε 10άδες μικρές μονάδες ψυχικής υγείας και έτσι οι ψυχιατρικά ασθενείς της βορείου Ελλάδος βρήκαν στέγες αποασυλοποίησης και δεν χάθηκαν 100αδες θέσεις εργαζομένων του ΨΝΠΟ. 35 εκατομμύρια ευρώ εγκρίθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και δόθηκαν για άρδευση και αγροτική οδοποιία. Η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορίας της Πιερικής υπαίθρου. Επίσης λύθηκαν χρόνια θέματα ιδιοκτησίας που έχουν να κάνουν με την χρήση δασικών εκτάσεων περιοχών. Ένα μεγάλο όφελος για τους αγρότες». Τέλος ανέφερε πως το γραφείο του υπήρξε πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους πολίτες της Πιερίας, όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του ως εκπρόσωπος του Πιερικού λαού. Και κυρίως για τους ανήμπορους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη.

Ζήτησε εκ νέου την στήριξη όλων αυτών που τόσα χρόνια του δίνουν δύναμη και είπε τα εξής: «Μόνο πιστεύοντας στην συλλογική εργασία, όλα μπορούν να γίνουν, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αν εσείς οι πολίτες δεν ρισκάρετε αλλά συνεχίσετε να επενδύετε σε αυτούς που καλά γνωρίζετε. Σε αυτούς που όχι μόνο θέλουν αλλά έχουν αποδείξει ότι μπορούν. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Είμαι σίγουρος πως οι σειρήνες οι οποίες φωνάζουν και μιλάνε για εύκολες λύσεις δεν θα σας αγγίξουν. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Είμαι σίγουρος πως η αλήθεια θα νικήσει. Αυτή την φορά θα θυμηθείτε και τι σας είπε ο Κώστας Καραμανλής το 2009 και πολλοί δεν τον ακούσατε, αυτή την φορά θα ακούσετε και την φωνή του Αντώνη Σαμαρά, την φωνή της Νέας Δημοκρατίας που σας καλεί να αντισταθείτε.

Ο λαϊκισμός δεν θα περάσει και δεν μπορεί να περάσει. Η Ελλάδα θα νικήσει. Η Ελλάδα θα νικήσει με πρόσωπα τα οποία καλείστε να εμπιστευτείτε, γιατί μακριά από κόμματα και χρώματα, ο τόπος μας θα πάει μπροστά, μόνο με πρόσωπα που εσείς μπορείτε να εμπιστευτείτε και που δεν είναι άλλα από τους μαχόμενους υποψήφιους βουλευτές πανελλαδικά της Νέας Δημοκρατίας.

Η μόνη εγγύηση που έχω να σας δώσω για το αύριο είναι το τι κάναμε μαζί χθες, και οι δυνατότητες που έχουμε αναπτύξει τόσα χρόνια, να συνεργαζόμαστε, για να μπορούμε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Αυτή είναι η εγγύηση η δική μου αυτή είναι η εγγύηση της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η επιλογή σας είναι ευθύνη και για εμένα δέσμευση εγγύησης για το αύριο».