Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Συνελήφθη υπάλληλος του Δήμου Κατερίνης

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 812015 85435 μμ

Συνελήφθησαν, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, 60χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Κατερίνης και 53χρονος ιδιώτης πολιτικός μηχανικός, μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την οποία, ο Δημοτικός Υπάλληλος απαιτούσε, τόσο απευθείας από τον ίδιο, όσο και μέσω του πολιτικού μηχανικού, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να διαγράψει πρόστιμο, ύψους 13.832 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο είχε επιβληθεί, μετά από αυτοψία που διενήργησε ο Δημοτικός Υπάλληλος σε αυθαίρετη κατασκευή, στο κατάστημα του καταγγέλλοντα.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, προσωπικές επαφές και συνεννοήσεις και χθες το βράδυ, συνελήφθη αρχικά ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, στην επιχείρηση του καταγγέλλοντα.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 60χρονο υπάλληλο του Δήμου Κατερίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται, σήμερα, στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.