Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οι παραδόσεις είναι για να… σπάνε!

Στον Πλαταμώνα ο Μητροπολίτης για τη Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων – Στις 13:30 (αντί στις 15:00) η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Παραλία Κατερίνης

f24850aae2fa8f33c5f7c792ea7de064_XL

Μια παράδοση δεκαετιών η οποία ήθελε τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος να τελεί την Θεία Λειτουργία και τον Aγιασμό των υδάτων στην Αγία Παρασκευή Κατερίνης, έρχεται να ανατρέψει ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος.

Αν και οι Κατερινιώτες γνωρίζουν ότι το επίκεντρο του Θρησκευτικού εορτασμού της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων είναι η Αγία Παρασκευή Κατερίνης, ο μοναδικός ναός εντός της πόλεως που διαθέτει στέρνα για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ο κ.κ. Γεώργιος, επέλεξε φέτος να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πλαταμώνα.

Πάντως δεν είναι η μοναδική παράδοση που είχαν δημιουργήσει οι προκάτοχοί του την οποία έρχεται να «σπάσει» ο νέος Μητροπολίτης σε σχέση με την ενορία της Αγίας Παρασκευής. Η αρχή έγινε το Πάσχα (οι προκάτοχοί του έψαλλαν το τροπάριο της Κασσιανής τη Μ. Τρίτη στην Αγ. Παρασκευή), αλλά και στις 25 Ιουλίου (εορτή της Αγίας Παρασκευής), όταν χοροστάτησε στον ομώνυμο Ναό του Δίου.

Στην Αγία Παρασκευή Κατερίνης, ο Μητροπολίτης θα τελέσει τον Εσπερινό σήμερα στις 6 το απόγευμα, παραμονή της μεγάλης εορτής των Φώτων.

Ανήμερα των Θεοφανείων θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πλαταμώνα και στις 11 την τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή.

Φέτος επίσης, άλλαξε και η ώρα της τελετής Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην Παραλία. Αν και κάθε χρόνο αυτή γινόταν στις 3 το μεσημέρι, φέτος με απόφαση του Μητροπολίτη θα τελεστεί στη 1:30 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Παραλίας.

Την Τετάρτη, εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ναό στον Κάτω Άγιο Ιωάννη.