Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Στο 3,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη δημοσκόπηση της Rass

Έξι κόμματα στη Βουλη, εκτός οι ΑΝΕΛ

1 (1)

Προβάδισμα 3,1% διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημρίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Η νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε αμέσως μετά την τρίτη- άκαρπη-ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, το «κατώφλι» της Βουλής καταφέρνουν να περάσουν έξι κόμματα, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να μην καταφέρνουν να περάσουν το όριο του 3% ενώ το ΚΚΕ να διεκδικεί όπως και το το Ποτάμι την τρίτη θέση.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η ΝΔ 27,3%, τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθεί το Ποτάμι με 4,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5% και το ΠΑΣΟΚ με 3,5%.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα 7,6% στην καταλληλότητα της πρωθυπουργίας, με ποσοστό 41% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος, η δημοσκόπηση υπέβαλε ερώτημα και για το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς όμως αυτό να έχει ακόμη ανακοινωθεί. Το 6,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα τον εμπιστευόταν σε περίπτωση που δημιουργούσε κόμμα και ζητούσε την ψήφο των πολιτών.