Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάκτηση αυτοδυναμίας

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)

Aισιοδοξία για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας εκφράζουν πηγές της Κουμουνδούρου ενώ το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ουσιαστικές προσθήκες στα μέτρα που ανακοίνωσε στην ΔΕΘ, ώστε να καταστεί ένα πλήρες και ευκρινές κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει το απόγευμα του Σαββάτου τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το βράδυ, ενώ το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα συζητήσει την πολιτική συμμαχιών και την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, τα οποία δεν πρόκειται να κλείσουν, αλλά στόχος είναι να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολιτικός στόχος είναι από την προσεχή Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την προετοιμασία και να αρχίσει την τελική φάση του εκλογικού του αγώνα. Κομματικές πηγές σημειώνουν ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα αυξηθεί σημαντικά μετά το Διαρκές Συνέδριο και εκφράζουν αισιοδοξία για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Η καταληκτική ημερομηνία για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια είναι η 8η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τοποθετηθούν εκτός απροόπτου, στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις, κατά κύριο λόγο κομματικά στελέχη.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές οι συνομιλίες για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους εξελίσσονται σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ θετική εξέλιξη υπάρχει και για την συνεργασία με την Κίνηση Ιδεών «Πράττω». Η Πολιτική Γραμματεία στην σημερινή της , πολύωρη συνεδρίαση συζήτησε αναλυτικά και τις πολιτικές εξελίξεις και το θέμα των συμμαχιών και των ψηφοδελτίων.

Οι διαφωνίες της Αριστερής Πλατφόρμας για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια όσων έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο ή υπηρέτησαν από κυβερνητικές θέσεις τις πολιτικές λιτότητας παραμένουν, αλλά ταυτόχρονα επικρατεί και διάθεση υπέρβασής τους με στόχο να υπάρξει ομαλή κατάληξη.

Η ΠΓ ενέκρινε τον Κώδικα Δεοντολογίας που θα διέπει τις σχέσεις βουλευτών – κόμματος, κυρίως με τους συνεργαζόμενους βουλευτές και διαμορφώνει, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, έναν κώδικα αξιών που αποσκοπεί στο να τονίσει ιδιαίτερα την ηθική διάσταση αυτής της σχέσης.

Οι προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών για τους υποψήφιους βουλευτές εξακολουθούν να φθάνουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Επειδή σύμφωνα με το καταστατικό, η ΚΕ είναι αυτή που θα δώσει την τελική συγκατάθεση, η σχετική συζήτηση αναμένεται αύριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όχι τόσο για τους κομματικούς υποψηφίους, αλλά για τους συνεργαζόμενους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ορισμένοι ανεξάρτητοι που καταψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ