Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 22 Δεκεμβρίου 2014

a974f681ec3a109fd9e4f6a19d34d9ca_XL

Με την ανασκαφή στην Αμφίπολη τί γίνεται; Είναι ή δεν είναι η Ολυμπιάδα; Γιατί τόση επίσημη σιωπή; Που είναι η εκπρόσωπος τύπου του τάφου; Κλείνουν οι ανασκαφές, όπως τα σχολεία, τα Χριστούγεννα; Μήπως τελειώσαν τα λεφτά; Έχω δεκάδες απορίες και πρέπει κάποιος να μου τις λύσει γρήγορα. Διότι κινδυνεύω να πάθω σύνδρομο στέρησης και μου τελειώσαν και τα Xanax.

 

Μπράβο βρε Κατερίνα. Τράβα και λίγο κουπί για μας, διότι όπου να ΄ναι λιποθυμάμε.


 Προσπαθούσα πρόσφατα ματαίως να μεταφράσω στα αγγλικά το «στρίβειν διά του αρραβώνος». Η έκφραση έχει μερικές χιλιάδες ευρήματα στο Google, αλλά στα λεξικά δεν έχει περάσει, αφού είναι απλώς μια ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου. Για τους ελάχιστους που δεν θυμούνται, η ταινία είναι ο «Ατσίδας» (1962) του Δαλιανίδη. Ο Ηλιόπουλος απειλείται από τον αδελφό της κοπέλας του ή θα την παντρευτεί ή θάνατος. Ο Ηλιόπουλος συναντιέται με τον Στέφανο Στρατηγό και του εκθέτει το πρόβλημά του. Ο Στρατηγός έχει σχέση με την αδελφή του Ηλιόπουλου και σκοπεύει να ζητήσει το χέρι της, η γνωριμία με τον Ηλιόπουλο δεν έχει γίνει ακόμα και ο Στρατηγός εξηγεί στον άγνωστό του κύριο, με το νι και με το σίγμα, τη μέθοδο του στρίβειν διά του αρραβώνος. Μετά την ψηφοφορία για την εκλογή νέου Παπούλια, μου ήλθε θεία φώτιση. Αντί να παιδεύομαι με τη μετάφραση του «στρίβειν διά του αρραβώνος» μεταφράζω κατευθείαν σε «Βαγγέλης Βενιζέλος» και τέλειωσα. Έτσι απλά.


 Παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων πριν παρέλθει δεκαοκτάμηνο από την ημερομηνία τακτικών εκλογών, για να πολιτευτούν, τροπολογίες σωρηδόν, εκλογές προ των πυλών και ο Σαμαράς στην καρακοσμάρα του.


Θέλω τον τραπεζίτη πρόεδρο. Αρκεί να μας ρυθμίζει τα δάνεια. 


Κρίμα που τον Αποστολόπουλο δεν τον λένε Διονύση. Θα του πήγαινε γάντι. Πάντως νομίζω ότι η προκειμένη περίπτωση δεν είναι για εισαγγελέα. Ψυχίατρος, ζουρλομανδύας και ψυχιατρείο χρειάζεται.


 Η γνωστή διαφήμιση της Nova με τον «Κλεφτοκοτά» και τη φράση «put the cot down …slowly», που έγινε σλόγκαν, ψηφίστηκε από το κοινό ως η καλύτερη διαφήμιση της τελευταίας 25ετίας! Στο πλαίσιο των 25 χρόνων που διεξάγονται τα Ermis Awards, το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει μέσω διαδικτύου την διαφήμιση που θα του μείνει για πάντα. Υποψήφιες ήταν διαφημίσεις που βραβεύτηκαν κατά την περίοδο 1989-2013, και το κοινό ανέδειξε ως τη καλύτερη διαφήμιση της 25ετίας, τον «Κλεφτοκοτά» της Nova! Το συγκεκριμένο video clip υπήρξε μια κορυφαία στιγμή της τηλεόρασης. Στο απολύτως αντίθετο σημείο βρίσκονται όλα τα πρωϊνάδικα και όλα τα μεσημεριανάδικα που έχουν σημαία τους, τον πλειστηριασμό της κατοικίας γνωστού επιχειρηματία. Και καλά αυτός καλά να πάθει αφού επένδυσε στην Ελλάδα, αλλά τα παιδιά του, που μεγάλωσαν εκεί μέσα τι φταίνε; Θλίβομαι πραγματικά.


 

Μετά τον δικό μας Σημίτη και ο Ραούλ Κάστρο, ευχαρίστησε τους Αμερικανούς. Πάει χάλασε ο κόσμος. Να δω και τον Kim Jong Un (김정은) να κάνει το ίδιο και την έκανα για πάντα.