Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

30 νεκρά αδέσποτα από φόλες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Οργανωμένο σχέδιο συστηματικής εξόντωσης των αδέσποτων καταγγέλουν οι φιλόζωοι της περιοχής – ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ (Δελτιο Τύπου Δημάρχου Δίου Ολύμπου, Κώστα Δημόπουλου)

LitoxoroDilitiriasmena (1)

Στο Λιτόχωρο Πιερίας σύμφωνα με τους φιλόζωους κατοίκους της περιοχής περισσότερα από 30 αδέσποτα κυρίως σκυλιά δηλητηριάστηκαν από φόλες τις τελευταίες μέρες.

Το φορτηγό του Δήμου Δίου – Ολύμπου σήμερα μάζευε από παντού πτώματα γι’ αυτό και οι φιλόζωοι μιλούν για συστηματική εξόντωση των ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου προέβει σε νεκροψία των περισσότερων νεκρών ζώων ώστε να αναζητηθούν τα αίτια. Επίσης υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων και σύμφωνα με πηγές της δημαρχίας, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να συντάξει καταστατικό για την ίδρυση φιλοζωικού σωματείου.

LitoxoroDilitiriasmena

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Δελτιο Τύπου Δημάρχου Δίου Ολύμπου, Κώστα Δημόπουλου

Το αποτρόπαιο θέαμα δηλητηριασμένων αδέσποτων σκύλων αντίκρισαν οι κάτοικοι του Λιτοχώρου τις τελευταίες ημέρες. την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα, όπως και κάθε πράξη βίας και επίθεσης απέναντι στην «κοινότητα» των ζώων και τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, καταδικάζει την αδικαιολόγητη αυτή πράξη και καλεί όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, όπου άμεσα πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Η προσπάθεια του Δήμου μας για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο, είναι συνεχής, επίμονη και σε στενή συνεργασία με εθελοντές.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε με μέριμνα της δημοτικής αρχής να ιδρυθεί τοπικό φιλοζωικό σωματείο με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων δημοτών. Το σωματείο αυτό, σε συνεργασία με το Δήμο και με την υποστήριξή του θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τα απαραίτητα για τη φροντίδα των αδεσπότων.

Σύντομα δε, θα εκδοθεί ανακοίνωση προκειμένου να προσέλθουν στο Δήμο για να προσυπογράψουν το καταστατικό όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη.