Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Όλυμπος | 2.918 μ. Μύθου και Ιστορίας (45 φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στους χώρους της ξενοδοχειακής μονάδας Poseidon Palace, στην παραλία της Λεπτοκαρυάς , η εκδήλωση με θέμα τον Όλυμπο ,το παγκόσμιο μνημείο φυσικής ομορφιάς.

10628622_748289215248861_5969487321314999174_n

Η εκδήλωση στα πλαίσια του έργου ¨MEDROUTE- Mediterranean Route for Tourism and Culture ¨ ,που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ¨ΕNPI CBC MED¨ διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ,σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Σκοπός της ημερίδας ,η προβολή της Πιερίας καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών,από τη χώρα μας ,αλλά και από όλο τον κόσμο , ώστε να γνωρίσουν και να περιηγηθούν ,στις ομορφιές του Ολύμπου. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Θεοχάρης Ζάγκας , καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ. η Σοφία Μαυρίδου ,Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ,Αθλητισμού και Παιδείας της Π.Κ.Μ. ,ο Αριστείδης Νίκας , Πρόεδρος του Δ.Σ. Olympus Marathon, o Iωσήφ Πάρσαλης , Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece και ο Ιωάννης Τζιφόπουλος , Αναπληρωτής Πρύτανης Α.Π.Θ. ,Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ.

Παράλληλα στους χώρους του Poseidon Palace , υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Εντυπωσιακή ήταν η έκθεση, με θέμα ¨Αναβάσεις στο βουνό των θεών¨ , του μοναδικού φωτογράφου Frederic Boissonnas, μαγνήτισε τους πολυάριθμους επισκέπτες.

Ο Boissonnas ( 18 Ιουνίου 1858 – 17 Οκτωβρίου 1946) Γαλλοελβετός φωτογράφος, θερμός φιλέλληνας και λάτρης του Ολύμπου, άφησε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές , τις εικόνες του , που χαρακτηρίζονται μοναδικά όμορφες και με το έργο του ,έδωσε παγκόσμια ώθηση στην προβολή της χώρας μας ,αφού επι τριάντα ολόκληρα χρόνια , φωτογράφιζε στον Ελληνικό χώρο.

Συγχρόνως παρουσιάστηκε και έκθεση βιβλίων-εντύπων -περιοδικών , με θέμα τον Όλυμπο , από τη συλλογή του Γιώργου Μηνούδη.

Την εκδήλωση συνόδευσε μουσικά η Ορχήστρα Νέων Δίου ,ενώ η γνωστη τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου παραβρέθηκε, σαν Πρέσβειρα Προβολής του Ολύμπου.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Μπάμπης Τάσιος

45 φωτογραφίες

https://picasaweb.google.com/109820688264307697055/Olympos111401?authuser=0&feat=directlink