Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μίλησαν για τον Όλυμπο – Εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Πλειάδα επιστημόνων πέρασε από το πάνελ της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε ξενοδοχειακή μονάδα της Λεπτοκαρυάς.

olympos-pkm

Θέμα της εκδήλωσης ήταν ο Όλυμπος του μύθου και της ιστορίας και διοργανώθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να αναδείξει το Βουνό των Θεών. Στις δράσεις της Περιφέρειας, αναφέρθηκε από το βήμα της εκδήλωσης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναγνωρίζοντας το «βαρύ όνομα» του Ολύμπου όχι μόνο για την Περιφέρεια, αλλά για όλη τη χώρα.

Για τον Όλυμπο, ως παγκόσμιο στίγμα τουριστικής αναφοράς, αναφέρθηκε με εισήγησή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ενώ ο αναπληρωτής Πρύτανης ΑΠΘ καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας Γιάννης Τζιφόπουλος μίλησε για τον Όλυμπο της Λογοτεχνίας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και η εισήγηση του Καθηγητή Δασολογίας του ΑΠΘ Θεοχάρη Ζάγκα, ο οποίος επικέντρωσε στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος του Ολύμπου. Το δεύτερο κομμάτι της εκδήλωσης, ήταν αφιερωμένο στις προτάσεις ανάδειξης του όρους και των χαρακτηριστικών του, μέσα από τις εισηγήσεις του καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ Ιωάννη Κυρίτση, του προέδρου του Olympus Marathon Αριστείδη Νίκα και του Γενικού Διευθυντή της Marketing Greece Ιωσήφ Πάρσαλη.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Μελίνα Ασλανίδου και την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου