Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ΄73, ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 17112014 103634 πμ

Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.

Η κορύφωση αυτής της αντιδικτατορικής δράσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση σαν αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουμε σήμερα, όλοι μαζί, στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την Ε.Ε.

Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους είναι μονόδρομος. Να απομονώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που ρίχνει λάσπη και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας. Να αποκρούσουμε και όσους διαστρεβλώνουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ’73, τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή.

Να απαντήσουμε στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην περιοχή, που εγκυμονούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Να καταδικάσουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που απ΄ τη μια εμπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, ενώ απ΄την άλλη συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. στην περιοχή.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορούμε και πρέπει να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στη βαρβαρότητα. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και δείχνει μόνο ένα δρόμο :

ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ.

κ.ο. Λιτοχώρου του ΚΚΕ