Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το πρωί της Κυριακής 9-11-2014 με ξεναγούς την γενική γραμματέα του συλλόγου <<Μακρυγιάννης>> Άρτας Παρασκευή Βλάχου και το μέλος του συλλόγου Μαρία Πήτα, όλοι γνώρισαν το γνωστό γεφύρι της Άρτας και σειρά μνημείων της περιοχής.

Η Πιερική αποστολή με την αναχώρηση της για επιστροφή στην Κατερίνη ευχαρίστησε θερμά τους οικοδεσπότες για την άψογη από κάθε πλευρά υποδοχή και φιλοξενία. Ξεχωριστές και ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυναν όλα τα μέλη της αποστολής στην γενική γραμματέα του <<Μακρυγιάννη>> Παρασκευή Βλάχου που ως συνδετικός κρίκος όλο το διάστημα της προετοιμασίας αλλά και του διημέρου της επίσκεψης συνέβαλε για την όσο το δυνατό ευχάριστη διαμονή.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

DSC01680

*Το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Άρτας είχε και σειρά άλλων επισκέψεων. Στάση στη πόλη των Ιωαννίνων και στη διάρκεια της επιστροφής στο Μέτσοβο. Και βέβαια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Μια τέτοια ευκαιρία για τους ανθρώπους της τέχνης δε μπορούσε να μείνει καλλιτεχνικά αναξιοποίητη. Στο θέατρο της Δωδώνης η σύγχρονη μούσα της Πιερίας, η τραγουδίστρια Μαρία Δραγασιά αποδίδοντας το παραδοσιακό άκουσμα << στόπα και στο ξαναλέω >> μετά από επιθυμία όλων, διέκοψε τη γαλήνη του μοναδικού τοπίου προσθέτοντας μιαν άλλη νότα στην ιερότητα του χώρου.

*Ακολούθησε η σύντομη συναυλία σύγχρονου πλέον ρεπερτορίου από τον ιδιαίτερα αγαπητό χορωδό και πρωτοκιθαρωδό Γρηγόρη Μητσοκάπα που με συνοδό τον Ορφέα Σωπαλίδη απέδωσαν Ελληνικά και ξένα μουσικά κομμάτια.

*Μεταξύ των χορωδών και δύο αρχαιολόγοι. Οι Εύα Αλβανού και Αντιγόνη Αδαμίδου που απαντούσαν άοκνα στα πολλαπλά ερωτήματα των μελών σε θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

*Οι κάτοικοι του Μετσόβου και οι επισκέπτες απόλαυσαν από τα μέλη της Εστίας το Κυριακάτικο απόγευμα της 9-11-2014 πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα. Όλα αυτά στην πλατεία του Μετσόβου.

*Ενθουσιασμένος ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος από την παρουσίαση του αφιερώματος συνεχάρει στο τέλος όλους τους συντελεστές. Ιδιαίτερα τον αφηγητή των ποιημάτων Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Οικονομίκο, αναφέροντας ότι τέτοιοι Εκκλησιαστικοί Λειτουργοί τιμούν την Ορθοδοξία και τον Ελληνικό πολιτισμό.

*Για πρόσωπα και πράγματα που συνάδουν με την Πιερία ήταν το θέμα της συζήτησης στο δείπνο του Σαββατόβραδου μεταξύ του διατελέσαντα Νομάρχη Πιερίας Θεόδωρου Κολιοπάνου και της γυναίκας του Μπιάνγκας με τον πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και τον έφορο χορωδίας Αντώνιο Μπίντα. Ο κύριος και η κυρία Κολιοπάνου διατηρούν άριστες σχέσεις με πολλούς Πιεριείς και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τα τεκταινόμενα.

*Τα φλας άστραφταν σε κάθε επίσκεψη. Ο Λευτέρης Κηπόπουλος δεν άφησε τίποτε εκτός φωτογράφησης, ενώ η τενόρος Μπέλλα Βλαχοπούλου αναζητούσε το ιδανικό κάδρο ιδιαίτερα στα τοπία.

*Το πρόγραμμα του διημέρου οργανώθηκε από το γενικό γραμματέα της Ε.Π.Μ. Αναστάσιο Πολυχρονίδη, ο οποίος μαζί με το μέλος της διοίκησης Ειρήνη Βενετσάνου ανέλαβαν με επιτυχία την υλοποίηση του, προσπαθώντας να απολαύσουν το ταξίδι οι πάντες.

ΕΤΣΙ κύλησε ένα ακόμα διήμερο στην οικογένεια της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης που σε κάθε πρωτοβουλία της μπορεί και ξεχωρίζει…