Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η επιείκεια χωρίς όρια, καλλιεργεί την ατιμωρησία

Εκπαιδευτικοί φορείς και γονείς στηρίζουν τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης

f3c8b5569464a1507ef89e533ffdcc76_M

Συνεχίζονται τα μηνύματα συμπαράστασης προς τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, ο οποίος πράττοντας το αυτονόητο, προχώρησε σε «πειθαρχικά μέτρα» εναντίον του προέδρου του 15μελούς του σχολείου του.

Αν και η αλήθεια για το τι έγινε στο σχολείο έλαμψε, ο ο διευθυντής του σχολείου, συνεχίζει να βρίσκεται στο «στόχαστρο» κάποιων (κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) που επιμένουν να θεωρούν ότι θα έπρεπε να «παρανομήσει», να μην εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία και να υποκύψει στις «απειλές» του προέδρου του 15μελούς, ο οποίος αρχικά είχε υποστηρίξει ότι αποβλήθηκε επειδή ζήτησε να γίνεται η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο σχολείο του.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, σύσσωμη με ανακοινώσεις της στέκεται στο πλευρό του διευθυντή, υπογραμμίζοντας την αντιμετώπιση αποκλίνουσων συμπεριφορών εντός του σχολείου.

Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Κατερίνης καταδικάζει την απρεπή και προκλητική συμπεριφορά του «ενήλικα μαθητή» και προέδρου του 15/μελους του σχολείου, κάνοντας λόγω για προσπάθεια τρομοκράτησης των συμμαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου.

«Αποκλίσεις των μαθητών από τη δημοκρατική συμπεριφορά, τους κανόνες του σχολείου, τους όρους της ισότιμης συμμετοχής στη ζωή του σχολείου, από τον οφειλόμενο σεβασμό στον εκπαιδευτικό, στην σχολική περιουσία, στο συμμαθητή, από όλα αυτά που το σχολείο θέτει ως κανόνες της λειτουργίας του πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας πως «τα παραπτώματα αντιμετωπίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία και η κατασταλτική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, δεν αποκλείεται ως παιδαγωγικό μέτρο. Η επιείκεια χωρίς όρια νομιμοποιεί τις αποκλίσεις και καλλιεργεί την αντίληψη της ατιμωρησίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο περιστατικό αναφέρεται και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας, το οποίο κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, την ώρα που οι μαθητές προσπαθούν με τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών επιχειρούσαν να φέρουν στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Το συγκεκριμένο όμως ζήτημα της αποβολής του μαθητή στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης , αναφέρει το ΔΣ της ΕΛΜΕ, δε συνδέεται με τις κινητοποιήσεις, αλλά με πράξεις, που θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της Διεύθυνσης και των Εκπαιδευτικών του σχολείου, με απειλές χρήσης βίας και στοχοποίηση εκπαιδευτικών. «Όλα αυτά παρουσιάστηκαν με το μανδύα της απόδοσης τιμών στα εθνικά μας σύμβολα», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει, δηλώνοντας «κατηγορηματικά» ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν τρομοκρατείται από κανέναν και εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Διεύθυνση και το σύλλογο διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ

«Αισθανόμαστε την αδήριτη ανάγκη να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τις ανυπόστατες και ψευδείς πληροφορίες που διακινούνται για το πρόσωπό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εστία Πιερίδων Μουσών, μέλος της οποίας είναι ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κύριλλος Τσερμπάκ.

Μόνο ως κακεντρεχείς και κακόβουλοι μπορούν να αξιολογηθούν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που του προσάπτονται στο Διαδίκτυο και αφορούν την ελληνικότητά του, υποστηρίζει η ΕΠΜ, τονίζοντας πως «τέτοια φαινόμενα προκαλούν θλίψη, αγανάκτηση αλλά και ανησυχία και δεν έχουν καμία θέση στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.»