Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Πότε θα πληρωθούν οι προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

petrelaio-thermansis-dianomi

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις έχουν φτάσει στις 454.000 ενώ από αυτές, περισσότερες από τις 9 στις 10 έχουν γίνει αποδεκτές.

Οι αιτήσεις είναι περισσότερες από πέρυσι καθώς οι καταναλωτές διαπιστώνουν σημαντική μείωση στην τιμή λιανικής, εξαιτίας και της αποκλιμάκωσης του φόρου (από τα 330 ευρώ στα 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα) αλλά και της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Με την τιμή της λιανικής στο Λεκανοπέδιο να κυμαίνεται γύρω στο ένα ευρώ, το πραγματικό κόστος για τον καταναλωτή πέφτει στα 65-70 λεπτά ανά λίτρο, αν ληφθεί υπόψη και το επίδομα, που ανέρχεται στα 35 λεπτά ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, οι πρώτες πληρωμές της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης (ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού που δικαιούται κάποιος βάσει των τετραγωνικών του σπιτιού του και της περιοχής στην οποία βρίσκεται αυτό) θα γίνουν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος προβλέπει ότι:

To επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Το επίδομα είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.